Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yerli makam araçları olsa


 makam otomobilleri
Türkiyemizin, finans açıdan ne durumda olduğu ve gelişmiş ülkeler arasında ki sırası belli.Vergi oranların yüksekliğide bunu gösteriyor.
2008-2009 kriz ortamı ama
kriz ortamı olmasaydıda ülkemizin borcu fazlaydı.
İMF'nin anlaşması daha yeni bitmişti, yenisi yolda..
Tasarruf, yeni vergiler, mevcut vergilerin arttırılması gibi tedbirler yıllar yılı hep gündemde ve uygulanıyor.


Ayrıca önümüzdeki günlerde yeni vergi ve tedbirlerin gelmesi büyük ihtimal..
Dünyada en çok makam aracına sahip bir ülkeyiz.Araçlar ve araçların yakıt, tamir, bakım gibi giderleri maliyeti arttırmakta..
Cumhurbaşkanlığı, TBMM Başkanlığı, Başbakanlık ve Genelkurmay Başkanlığı dışındaki kurum ve kuruluşların makam araçlarını en aza indirmekle beraber yinede araç kullanılacaksa yerli ve/veya hesaplı, sağlam,

 az yakıt tüketen araçlar kullanılmalı (alınmalı).
O makamlardaki kişiler Mercedes S veya Bmw 7 serilerine bineceklerine, 

ülkemizde üretilen
Renault Megane, Honda Civic veya Fiat Linea gibi otomobillere
binseler veya kullansalar
ne kaybederler, ne kazanırlar?
Bir şey kaybetmezler, bu sayede maliyeti düşürürler ve
halkın gözünde değer kazanırlar..
Hala bazı devlet kurumlarında ve orduda 1975-80'lerin
Renault 12'leri kullanılmakta..

Arabalar sanki yeni alınmış gibi,sorunsuz çalışmakta, kullanılmakta..
Emniyet'in her gün kilometreler kateden ve ömrünü tamamlamış 12 ve Şahin'lerinin değişmesi ise kaçınılmazdı.
S ve 7 serilerine dönecek olursak; o araçlara ve o araçların giderlerine yazık değil mi? Hepsi vergi ile alınmış diğer tarafta
İMF bekliyor, demoklesin kılıcı gibi..
Evet, Civic'i, Megane ve Linea'yı kullansa o makam sahipleri ne kaybederler?


Bütün ülkeler; makam veya herhangi bir araç alacağı zaman
kendi ülkesinde üretileni tercih ediyor.Üstelik çoğu AB ülkesi..
Acaba niye böyle yapıyorlar.Yoksa yanlış yoldalar mı ?..
Gerçek olan
Önce YERLİ-Hep YERLİ
olmalı..
YERLİ ARAÇ KULLAN; TÜRKİYE KAZANSIN, BİZİM İNSANIMIZ KAZANSIN.

6 yorum:

  1. Bu konuda gelişmiş ülkelerden 10 kattan fazla ilerideyiz (geri demek daha doğru olabilir) japonyada 10 bin makam aracı var iken bizde 125 bin!

    Yerli Malı Yurdun Malı, Herkes Onu Kullanmalı

    YanıtlaSil
  2. makam sahibi makamını haşmetini bindiği araçla gösterir.araç ne kadar pahallı olursa makam kadar önemli makam olur.

    YanıtlaSil
  3. Türkiye'de makam araçları yerli olsa hiç bir şey farketmez. Bu araçlar, halkın vergileriyle alınıyor. Mercedes-Benz'i, BMW'yi ya da Audi'yi zengin edeceğimize bu sefer FIAT'ı, Renault'yu, Honda'yı zengin ederiz. Bu saydığım markaların hiçbiri yerli değil. Türk markası değiller.

    Mevcut makam otomobillerini Türkiye'de üretilenlerle (bakın dikkat edin, yerli demiyorum, yerli arabamız yok çünkü) değiştirdik diyelim, bu sefer de daha da fazla makam aracı olacak, mesarifler de pek fazla farketmeyecek, ömürleri daha kısa olacak, esas bu son model külüstürler için bizim paramıza yazık değil mi?

    Türkiye kazansın, Türk İnsanı kazansın. Yalan, koskocaman bir yalan. Türk İnsanı'nın bundan kazanacağı bir şey YOK! Türkiye'nin kazanacağı bir şey YOK! Bu kuru teselli laflarıyla kendimizi kandırıyoruz. Böyle yaparak fabrikalarımızda hissesi olan markaları zengin ediyoruz. Transit Connect'in ABD'de satılması Türkiye'nin ya da Otosan'ın başarısı değil, Ford'un başarısıdır. Doblo'nun 1 milyon adet satması bizim ya da TOFAŞ'ın değil, FIAT'ın başarısıdır. Görün artık bu gerçeği, Türkiye'de karayollarında dolaşan otomobillerin, kamyonların %70'i ithal malı, üstelik bunlara ithal parçalarla yapılan fason araçları (Karsan, TOFAŞ, Otosan vb.) dahil edersek %100.

    Yerli malı yurdun malı, tamamen yerli olmadıktan sonra kaldırıp çöpe atmalı.

    YanıtlaSil
  4. Yukarıdaki 3 yorumda doğru. Ancak mevcutların içinde yerlilik oranı en fazla olan tercih edilmeli. Ve en kısa zamanda yerli araç için çalışmalı; ithal etmek daha cazip! halk yabancı mala daha meraklı ama hiç bir şey geçmiş değil.
    Yerli araç yapılabilir, satılabilir hatta dünyaya bile satılabilir...Yeter ki.....

    YanıtlaSil
  5. Tamamen yerli bir araç olsa ne kadar güzel olurdu. O zaman Türkiye'deki bütün devlet adamları yerli malından başkasını kullanmazdı. Panorama24 çok doğru söylüyor. Panorama24'ün de dediği gibi, biz yerli araç yapabiliriz. Dünya çapında satılabilir. Böylelikle de az sayıdaki otomotiv mühendislerimizin başka markalar tarafından istismar edilmelerini de önlemiş oluruz. Yeter ki biz bunu yapmayı isteyelim.

    Bakın biz, Devrim'in yapıldığı yılları çoktan geçtik. Elimizde yan sanayii var. Şu anda halkın bütün ihtiyaçlarına yanıt verecek bir otomobili ya da kamyonu geliştirmek için gerekli bütün içeriklere sahibiz. Öncelikle bunu yapmaya gerçekten istekli olmalı ve ithal malına fazlasıyla meraklı halkımızı yabancı malları konusunda etkileyip, yapılacak tamamen yerli malı projelere yöneltmeli, ondan sonrası işin kolayı...

    YanıtlaSil
  6. Elektrik motorlu otomobil ekonomik bir araçtır ve en büyük problemi menzilidir. Başlattığımız çalışma ile bu otomobillerin menzili uzatıyoruz. Henüz tamamlanmamış olmasına rağmen rağbet gören sistemimiz büyük ilgi görmeye devam ediyor.
    Aracınızı nerdeyse her yerde şarj etmeniz gerekiyor. Kullanacak olduğunuz sistemimiz sayesinde şarj sürenizi maks. düzeye çıkarıyoruz, yani şarj için zaman kaybı bitiyor.
    Çalışmalarımız şimdilik otomobil ile sınırlıdır, ama tasarımına başladığımız Uzay Aracımız'da da kullanmayı düşündüğümüz bir sistemdir. Hatta uçak ve ağır vasıtalara da uygulama şansımız doğacak.
    Detaylar için http://www.chalilozdemir.com/?elektrik-motorlu-oto

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..