Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

MURAT GÜNAK'TAN DEVRİM GİBİ OTOMOBİL

''Günak çevreci oto üretmek için ortak arıyor
Otomotiv dünyasının ünlü Türk tasarımcısı Murat Günak, tasarımını yaptığı çevreci hibrid otomobilin üretimi için ortak arıyor. Yılda 10 bin adet üretilecek otonun fiyatı 50 bin Euro..Volkswagen Grubu eski Tasarım Başkanı Murat Günak`ın tasarladığı kompakt sınıfta yer alacak yeni hibrid otomobilin ayrıntıları belli olmaya başladı. Auto motor & sport dergisindeki habere göre, üretimi 2009 yılında başlayacak ve yılda 10 bin adet üretilecek otomobilin fiyatı 50 bin Euro olacak. İsviçreli yatırımcı Sprit Avert`in patronu Lorenzo Schmid 250 milyon Euro yatırarak projeyi desteklerken, 








Günak ve Schmid otomobil endüstrisinden olmak üzere bir ortak arayışı içindeler. Ford, Mercedes, Peugeot, DaimlerChrysler ve VW Grubu`nda çalışan Günak`ın tasarladığı bir çok başarılı model bulunuyor. Ancak, Günak`ın tasarımını yaptığı projeler içinde şimdiye kadar çevre dostu özel bir otomobil yok. Günak, Mindset adı verilen proje için "İnsanlar bu otomobili sadece sıfır emisyon özelliğinden dolayı değil, kullanmaktan keyif alacakları bir otomobil olduğunu için de sevmeli" diye konuşuyor. Günak`ın 4.20 metrelik prototipi sıfır emisyonla yol alıyor. Yüksek performanslı lityum iyon batarya yardımıyla otomobil 100 km. boyunca elektrik enerjisiyle yol alıyor. Eğer 100 km`lik menzil yeterli gelmiyorsa, aküyü şarj eden yaklaşık 24 beygir gücünde 2 silindirli benzinli jeneratör devreye giriyor. Böylece menzil 800 km`ye kadar çıkabiliyor. Otomobil, 7 saniyeden daha kısa bir sürede 0`dan 100 km/s hıza ulaşıyor.

GÜNEŞ ENERJİSİYLE ÇALIŞIYOR
Günak, otomobilin tavanına entegre ettiği güneş enerjisi sistemi ile güneşli havalarda menzilin 15 km daha artmasını sağlayacak ek bir enerji kaynağı yaratmayı da ihmal etmemiş. Projenin hedef kitlesi yaşını başını almış ve heyecanını yitirmiş insanlar değil. Aksine hedef Günak`ın ifade ettiği gibi "Dünyaya sahip olmaya çalışmaktan çok, onu iyileştirmek isteyen" insanlar. Aslında Murat Günak, artık klişeleşmiş öğeleri bir araya getirerek bir anlamda otomobil kavramında doyuma ulaşmış müşterileri cezbetmeyi hedefliyor. Günak, "Bu tasarımla insanların duygularını harekete geçirmeyi hedefliyoruz. İnsanlar bu otomobille ortaya bir tavır koyduklarını hissetmeli" dedi.
Kaynak; Sabah gazetesi 28.3.2008 ''


Bu haberden 15 ay sonra Murat Günak ve sözkonusu araç İstanbul'daydı.Başbakanımızın test sürüşüyle basın ve devletimizin üst kademesi bu aracı tanıma imkanı buldu.

Yatırım Ajansı, TAYSAD ve İhracatçılar Birliği; Murat Günak`la temasa geçerek geleceğin çevreci oto
mobilini Türkiye'de üretmek için biraraya geldiler.Türkiye'de otomobil üretmek isteyen yerli girişimciler ile ortak arayan Murat Günak'tan, geleceğin en çevreci ve yakıt olarak maliyeti düşük araç üretme projesinin gerçekleşmesini bekliyoruz..

Murat Günak'ın geçtiğimiz günlerde Türkiye'mizin ilk yerli otomobilinin konu edildiği DEVRİM ARABALARI adlı sinemayı izlediği öğrenildi.

İkinci yerli otomobile çok yaklaştık galiba..

Resim; www.cardesignblog.de

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..