Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

ETOX ve BMW

''1927’de minik Dixi, lisans altında üretilmiş bir Austin Seven, Eisenach’da üretilmeye başlandı. BMW ertesi yıl Dixi Şirketi’ni satın aldı ve bu şirketin ilk arabası oldu, BMW 3/15. 1933 olduğunda, BMW tamamen kendine ait denilebilecek arabalar üretiyor ve istikrarlı olarak daha gelişmiş I6 spor ve lüks modeller (sedan) sunuyordu. 


It would have also possibly had an impact on world motoring as the Dixi, an Austin Seven built under license, eventually became BMW; the early Datsuns were outright copies of the Seven and the American Austin company produced the Bantam from the Austin Seven design and eventually used a basic car to produce a Jeep for the American military.

BMW ilk yıllarında Austin Seven'i BMW markasıyla üretti. 

ETOX'un durumu belli ama yerlilik adına desteklenmeli..
Bir zaman sonra herşeyiyle (motor üretimi biraz zor ama) yeni bir araç üretimi veya daha yenilenmiş bir araç olarak ta görmek mümkün.. 

Biraz da maliyetten kaynaklanan bir durum; Renault parçalarını kullanmak. Ünlü Rover firması 1975-lerden son zamanlarına kadar bazı istisnalar hariç HONDA'nın modellerini Rover olarak üretti. 

Ayrıca CEM YILMAZ alacağını söylemiş ( basın) bu yerli üretimi desteklemek adına (gündemde tutmak adına) güzel bir olay.. 

ETOX'UN; Anadol STC' nin yerine ilk spor otomobil ünvanını alması düşünülemez..
Etox'un yanına ise ONUK ( Onukcars), Şamil ve yeni Anadol STC (günün birinde neden olmasın) olmalı. Otomobil dergileri testlerini yayınlamalı.Aslında bunların olması o kadar
uzak değil. Biraz da bizi (YERLİ üretim ve yerli ürün kullanmak adına) düşünmek lazım.Avrupa yerine!!


Kaynak: http://www.markalartarihi.com/html/bmw.htm 
http://www.a7ca.org/austin_seven.htm '' 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..