Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

METRObÜS VE OTOGAR İŞKENCESİ





Metrobüs'ün her ne kadar sorunu, faydası tartışılsa da, yazımızda ki metroBüs, o metrobüs değil.
26 Eylül 2009 Cumartesi günü, Edirne'den gelirken
Metro firmasının otobüsünü kullandık.İstanbul'a gayet iyi geldik.
Güzel bir yolculuk yaparak zamanından önce Tem'den Otogar'a sapan yola kadar geldik.
Ve o güzellik bir anda bitti.
İstanbul'un eski yoğun trafik sahneleri gözümüzün önünden film şeridi gibi geçti.Otogar girişi tamamen nedenini bilemediğimiz sebeble felç olmuş.Kimse bir şey bilmiyor.Yolculuğumuz az çok 2 saat kadar sürdü ama otogar girişinde en az 75 dakika bekledik. Sonrasında Metro servis araçlarının beklediği alana girdik.Eyüp ve Halıcıoğlu yönüne gitmek için dakikalarca servis aradık.İlgililer; ilgisiz yada bilgisizdi.Ortalık bizim gibi yolcu ve araba dolu, ortalık sanki anababa günü.Zor bela gideceğimiz yön için önce Alibey Köy tesislerine gitmemiz gerektiğini öğrendik.Bir süre geçtikten sonra yine Tem yoluyla Kemerburgaz, Eyüp ve Alibeyköy sapağına geldik.O yola döndüğümüz gibi yolda bekleyen araçları gördük.
Otogar'da başlayan sinir harbi seri 2'yle devam ediyor!
Yine 1 saati aşkın bir süreden sonra Metro'nın tesislerine geldik.Otogar'dakinden daha kalabalık araç ve yolcu bizleri bekliyor.Trafik o kadar kalabalık, tesis içinde ki, araçlar birbirine geçmeli taşlar gibi sağa, sola, ileriye veya geriye çekilerek diğerine yol veriyor.Anons yapılıyor sanki anlaşılmasın diye özel çaba safediliyor.Bir karmaşıklık.Ne yolcu bir şey biliyor nede ilgililer.
Halıcıoğlu ve Eyüp yönüne gidecek araç yarım saat sonra kalkacak o kadar bekledikten sonra.Alibeyköy ve Gazi Mahallesi tarafına gidecek araç ve diğer servisler zaten kalkma saatinden 30 dakika sonra ancak çıkabiliyorlar.Daha fazla beklememek ve telef olmamak için Alibeyköy servisine binip Alibeyköy'den sonra gideceğimiz yöne başka bir araçla ancak gidebildik.
Bir de bir şeyin fakına vardık bu yolculuk sebebiyle Trakya ve Anadolu'daki çok şehiri Metro kaplamış; diğer firmalarla isimleri beraber de olsa her otobüs Metro'ya çıkıyor.
Başka bir firmanın yolcu otobüsüne bilet alıyorsun, bilette Metro, araçta Metro yazıyor..
Sonuç olarak hangi firma olursa olsun ; yolcu zamanında gitmek, bilgilendirilmek, servis te olsa rezalet içinde olmamak, kargaşa içinde olmamak ve saatlerce beklememek ister.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..