Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Ülke dışında ilk otomotiv yatırımı

''Türk otomotiv sektörünün yurtdışındaki ilk yatırımı olan Temsa Mısır Otobüs Fabrikası dün hizmete açıldı. Temsa'nın global bir marka olmasını hedeflediklerini belirten Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, "Mısır'dan Afrika, Ortadoğu ve Körfez ülkelerine otobüs ve midibüs ihraç edeceğiz. Global marka olma yolunda
Mısır fabrikamız önemli bir kilometre taşıdır" dedi.
http://www.referansgazetesi.com/haber.aspx
HBR_KOD=95229&KTG_KOD=201 ''
Temsa'nın yatırımından önce Türk yatırımları yurtdışında da oldu.Ve devam ediyor. BMC' nin İran ve diğer yatırımları.. Şimdi imalat yapmayan OTOYOL'un Özbekistan'da ki o zaman ki adı SAMKOÇ AUTO olan şirketi vardı.
Sonra hisseleri Özbekler'e devrettiler..
'' Uluslararası kalite standartlarına sahip araçlarını tüm dünyada hizmete sunan BMC, ticari araç sektöründe yurtdışına lisans vermiş ilk ve tek Türk kuruluşudur. Bugün 50’nin üzerinde ülkeye ihracat yapan BMC, 1995 yılından başlayarak Kenya, Tanzanya, Nijerya, Gana, Zimbab-ve, Malezya ve Güney Afrika Cumhuriyeti’nde lisans anlaşmaları yaparak, bu ülkelerde BMC ürünlerinin SKD (Semi Knock Down) ve CKD (Complete Knock Down) olarak üretimini sağlamıştır. BMC, 1998 yılında İngiltere için tip onayı belgesini alarak Avrupa pazarına girmiş, zaman içinde İrlanda, İspanya, Portekiz, İtalya ve Yunanistan’a ihracat yapmaya başlamıştır. 2003 yılı sonunda sağlanan anlaşma ile BMC; İran’da da kendi lisansı altında araç üretmeye başlamıştır. Bu alandaki yatırımlarını hızla sürdüren BMC, müşterilerinin istek ve beklentileri doğrul-tusunda üretim yaparak, yurtdışı pazar portföyüne her geçen gün yeni ülkeler ilave etmektedir.
http://www.bmc.com.tr/dunyada_bmc.asp ''
BMC'ye Temsa eklendi, diğer yerli firmalarımızı da görmek istiyoruz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..