Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

DAİHATSU GİDİYOR!

Bazı otomobil ve ticari araç  firmalarının satıldığı bazılarının da kapatıldığı özellikle Çin firmalarının  da dünyaya yayılmaya çalıştığı bu dönemde; ilginç bir olay; Toyota Grubu'nun markalarından Daihatsu Avrupa ve Türkiye pazarından çekileceğini açıklıyor.
Belki bu konuda daha önce duyumlar vardı ama bu haberden önce Daihatsu.com.tr  adresinde  2 model yer alıyordu; Terios ve Materia..Sanki modeller azaltılmış gibiydi.
 Japon Yeni'nin yüksekliği, Avrupa normlarının  maliyeti yükseltmesi ve satışların az olması bu kararın çıkmasına sebep olarak gösteriliyor.Daha önce, Daihatsu'nun bağlı olduğu Toyota'da bazı modellerin üretimden çekileceğine dair  açıklamalar da bulunmuştu.2013 yılına kadar satışlar yapılacak bu tarihten sonra ise sadece servis, yedek parça, hizmet ve garanti gibi işlemler devam edecek. 
Türkiye yollarında 12000 civarı Daihatsu dolaşıyor.
Daihatsu'nun bazı pazarlardan çekilmesi haliyle bir küçülmeyi  ortaya çıkaracak. Kapanmayla ilgili bir rüya görmektense küçük kalmak daha  mı iyidir?
_______________________
Daihatsu’nun Avrupa’daki Yeni Araç Satışlarına 2013 tarihi itibarı ile devam etmeme Kararına dair Daihatsu Türkiye Genel Müdürü Burak Beşer’in açıklaması:
Daihatsu Motor Co. Ltd. (“Daihatsu”) Avrupa pazarında 31 Ocak 2013’den itibaren yeni araç satışlarını durdurma kararı almış bulunmaktadır.
Avrupa için alınan bu karar Türkiye’de satılan araçların Avrupa tip onayına haiz olması sebebi ile ülkemizi de doğrudan etkilemektedir.
Karar doğrultusunda Daihatsu’nun Türkiye’deki yeni araç satışları Ocak 2013 tarihi ile sona ermesine rağmen, Türkiye geneline yayılmış tüm yetkili servis noktalarımızda Daihatsu Satış Sonrası Hizmetleri, garanti, servis ve yedek parça operasyonlarımız bu karardan etkilenmeyecektir.
Daihatsu kalitesini, teknolojisini ve güvenini tercih eden müşterilerimize bildirmek isteriz ki araçlarımız Türkiye yollarında var oldukça en iyi hizmeti bugün olduğu gibi sunmaya devam edeceğiz.
Daihatsu Distribütörü olarak İstanbul Distribütörlük Ofisimiz, 2008 senesinde açılışını yaptığımız modern yedek parça depomuz kesintisiz hizmet vermeye devam edecek ve yüksek parça bulunurluğu ile tedarikleri eksiksiz gerçekleştirecektir.
1907’de Japonya’da kurulmuş olan Daihatsu 130 ülkede tüketicilerin beğenisine 100 yılı aşkın süredir teknolojik ürünler sunarak tüketicilerin beğenisini kazanmıştır. 30 yılı aşkın süredir Türkiye’de de teknoloji ve kaliteyi sunan Daihatsu, gerekli yatırımları yaparak hizmet kalitesini her zaman en üst seviyede tutmuş ve müşteri memnuniyetini en ön planda bulundurarak hizmet vermiştir.
Daihatsu Distribütörü olarak Daihatsu sahibi müşterilerimize en iyi hizmeti sunmaya devam edeceğimiz kamuoyuna duyurulur.
____________________
Daihatsu'yu 2013'ten sonra; YRV, Materia, Sirion, Copen,
 Applause, Feroza, Terios, Charade, Hijet ve Cuore
modelleriyle hatırlayacağız.

2 yorum:

  1. 31.01.13 tarihi itabiriyle Daihatsu Almanya tüm faliyetlerini ( Garanti ve yedek parca teminati haric ) durdurdu.Ayni durum diger Avrupa ülkeleri icinde gecerli.Güle güle Daihatsu!Hyundai-kia ve Dacia en büyük rakiplerindi ve onlar senden daha cesur hamleler yaparak seni siradan bir marka haline getirdi.

    metin

    YanıtlaSil
  2. Daihatsu, Türkiye'den de çekilmişti.Aslında bir Toyota markası olan firma küçük otomobil sınıfında çok iyi. Ancak maliyetler yönünden küçülmek istiyor!

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..