Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

YERLİ ÜRETİM, SUÇ MU, İYİ Mİ? KÖTÜ MÜ?

2009 yılında 3.5 milyar olan otomotiv dış ticaret fazlası, 2010 yılında 761 000 adetle rekor kıran otomotiv satışlarında ki ithal araçların da etkisiyle son 3 yılın en düşük seviyesine geldi.2010 Aralık ayında 160 000 adet toplam pazar ve bu pazarın % 70'inin ithal olması ilgili çevrelerde dış ticarette ithalatın payını arttıracağı şeklinde yorumlanıyor. 




Star Gazetesi'de bu haberi ''Babalar! Bu yüzden otomobil üretimi şart'' olarak ekonomi sayfasına manşet yapmış. Bu konuyla ilgili bir soru; ithalatın giderek artması, ülkeye, çalışanlara, bireylere ve zam konusuna nasıl yansır?


Yerli otomobil konusunda bir yazıyı Radikal Gazetesi;
yerli otoda ''Devrim Laneti' adıyla vererek kendine göre hafife almış.Yazıda adı geçen Onuk Sazan ve OsCar'ın aracın üretiminden vaz geçtiği falan yok. Kaldı ki bununla ilgili bilgide yok şu an itibariyle.Hatta Onuk Sazan'ın üretim yolunda gelişmelerin iyi gittiğini bizzat Ekber Onuk anlatmıştı.
Etox ve diğer araçların ise bir sponsora ihtiyacı olduğu doğru.Ancak Hisarlar'ın Derman adıyla üretmek istediği ve Afrika ülkelerine ihraç edilmesi düşünülen hafif ticari araç projesinin yattığını yazarken,


 

Hürriyet Gazetesi'de, Hisarlar A.Ş.'nin Tübitak desteğiyle ortaya çıkardığı Türkar markalı hafif ticari aracın, sipariş alarak üretime geçtiği şeklinde haber yapıyor.Hisarlar, elektrikli/hibrid motorla araç üretmek isterken Almanya'ya bir adet araç, ihraç edildi.Ayrıca Amerika Birleşik Devletleri'ne ihraç amacıyla protokol imzalandığı yine Hürriyet'te yazarken Radikal'deki haberin ne kadar doğru olduğu ortaya çıkıyor..
Diğer taraftan yerli otomobil üretelim çağrısına, Karsan'ın New York taksi ihalesinde finale kalan 3 otomobilden biri olan aracı, iyi bir cevap veya alternatif olabilir.


Karsan ve Türkar'ın yerli araçları.
Yerlilik oranı % 100 değil ama o seviyeye adım adım gelinebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..