Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

OTORAMA

Pazartesi günü, otomobil - otomotiv haberlerinin yoğun olarak  yazılı basında yer aldığı  gündür.Otomotivde öne çıkan haberleri, olaylara bir bakalım;

BMC; 2012 yılında yepyeni bir çekici üretecek.Profesyonel ve Megastar'da olduğu gibi bu aracı da Pininfarina tasarlamış.Aracın reklam  ve tanıtımında, 1970'lerde 

çevrilen Selvi Boylum Al Yazmalım filminde  BMC TM 140 modeli kamyonla hafızalarda yer alan Türkan Şoray ve Kadir İnanır'da yer alacak.BMC, bu araçla uluslararası pazarda Seven Sister's denilen 7 büyük markanın karşısına çıkacak.

Anadolu Isuzu, rafa kalkan ısuzu D-Max'ı üretmek istiyor.Ayrıca şu an üretilen kamyonların yanında farklı güçlerde yeni kamyonlarında  imalatı düşünülüyor.

Toyota'da Auris giderken yeni Corolla ve yeni bir model gelecek gibi görünüyor.
Ayrıca deprem, tsunami ve son olarak radyasyon ile uğraşan Japonya'dan gelecek motorlar içinde sıkıntı olmayacağı öngörülüyor.

Dünyanın  seri üretime alınan ilk elektrikli otomobili Mitsubishi İ-Miev, Türkiye'de ilk kullanılan makam aracı oldu.Araç Temsa'da kullanılıyor.

Suzuki hisselerinin bir bölümü Volkswagen'e geçtikten sonra Türkiye'de Suzuki satışını da Doğuş Grubu yapacak.

İlk yerli elektrikli otomobil, Renault Fluence  Z.E. için şu anki toplam sipariş sayısı 661 oldu.İlk elektrikli aracı piyasaya sunmak içinse Renault, Mitsubishi ve Peugeot savaşıyor.
2011 yılı Müşteri Sadakati sıralamasında Hyundai ön sırada..

JAC, Jianghuai Automobile Co. Ltd.; Çin'de en büyük otomotiv firmalarından.Türkiye'de yatırım yapmak istediklerini ifade eden firma Türkiye'den orijinal yedek parça üreticileriyle işbirliği yapmak istiyor.

MagazinUlaşım'ın haberine göre;
Çin'den Sinotruck  Howo A7 modeli çekici Türkiye'de müşteri bekliyor. 
Skoda logosunu yeniledi. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..