Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Haliç'te Dragon, Accent, iETT ve Focus


Altın Boynuz yani Haliç kıyıları iyi vakit geçirmek için bir çok
 farklı seçeneğe sahip. 
Eyüp Sultan Camii ,  Piyer Loti'de çayınızı yudumlarken  İstanbul'u izlemek, Rahmi Koç Müzesi'nde sanayi ve otomobillere dair bilgiler almak, MiniaTürk'te Türk ve dünya eserlerini görmek, Feshane'de eğlence parkında bulunmak, Santralİstanbul'da sakin bir ortam ve müzede bulunmak, Eski Galata Köprüsü'ne bakmak yada Eyüp Üsküdar hattında gemi yoculuğuyla Boğaz ve Haliç'i
seyretmek...Bu haftasonu içinse Feshane otoparkında İstanbul'un erguvan rengi yeni otobüsleri görerek yelken ve  Dragon Festivali kapsamında bot yarışı izlemek gibi bi durum sözkonusuydu.

Dragon yarışları ilk olarak Norveç'te 1929 yılnda tasarlanan bir botla başlarken 1937'de ilk yarışlar Gold Cup adıyla yapılır.Dragon denince nedense Japonya ve karateye dair şeyler aklıma geliyor. Ancak bu Dragon ; tasarımcının adının Anker; Draggen kelimesinin İngilizce söylenirken Dragon'a benzemesinden kaynaklanıyor.
Firmalar bu yarışlara katılarak hem adını duyuruyor, hem  çalışanlarıyla birlik içinde olduklarını vurgularken hemde sosyal görevler yerine getirebiliyorlar.

Örneğin  Merck Serono İlaç iki tekneyle katılırken''KİMSe bilemez'' sloganıyla MS; Multipl Skleroz hastalığıyla ''Topuk kanı zeka kuratarır'' PKU yani Fenilketonuri'ye dikkat çekiyor.
Diğer taraftan bu festival sırasında firmalar, farklı bir çok tanıtım standlarıda kurdu.
Etkinlik sırasında yeni Ford Focus ve yeni  Hyundai Accent Blue 'de hazır bulundu!

Feshane'de ise erguvan renkli yerli otobüsler hizmete alındı.
Bu markaların arasında Güleryüz, BMC, Mercedes Benz, Temsa ve Otokar'da bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..