Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Mahindra Nerede?

Hindistan'ın önde gelen otomotiv markalarındanMahindra'nın Türkiye distribütörü değişti.Hyundai, Chevrolet, Opel, Saab, Daihatsu, Suzuki, Volvo, Borusan Otomotiv, John Deere, Şahsuvaroğlu Otomotiv, Same, Uzel, Mahindra, Ramzey, Salcano ve Yamaha'nın taşımacılığını yapan İlçe Otomotiv; 2005 yılında Mahindra'nın traktör ve hafif ticari /suv tipi araçlarının Türkiye genel dağıtıcısı olurken2007 senesinde ise traktör montaj ve üretim tesislerini imalata hazır hale getirdi..




Son günlerde Mahindra.com.tr sitesi de yayında değil,
İlhan Çetinkaya'ya ait İlçe.com.tr sitesinde de Mahindra'ya ait bilgi
yer almazken yeni Türkiye genel dağıtıcısının Enka olduğu ortaya çıktı!

Enka Grup olarak Hitachi, Hitachi-Sumitomo, Tadano, Tadano-Faun, Atlas Copco, Bell, İveco, Mitsubishi, TCM, Tailift, FPT, Sikorsky, Gulfstream, Claas, Mc Cormick gibi dünya markalarının Türkiye distribütörü.




Mahindra markalı traktörlerin Enka'ya bağlı Metra adlı şirket tarafından satılacağı Enka'nın internet sitesinde yer alıyor. Ancak Mahindra markalı; kamyonet, hafif ticari araç, suv gibi araçların dağıtım ve satışının nasıl olacağı, yine Enka'ya ait bir şirket tarafından yapılacağı ve imalata hazır hale getirilen Mahindra montaj / üretim tesisinin durumu hakkında bilgi yok.

Bu kadar yazıdan sonra bilmeyenler için; Mahindra nedir , yenilir mi, içilir mi nasıl bir marka sorusuna cevaben kısaca özetleyelim;

1945'te kurulan firma , Willys Jeep lisansıyla üretime geçerken günümüzde bir çok alanda faaliyet gösteren bir çok markayla işbirliği yapan dünyanın önde gelen grup şirketlerinden biri.

Mahindra , otomotivin yanında savunma havacılık/uzay, denizcilik ve daha bir çok alanda faaliyet gösterirken Peugeot, Renault, Nissan ve Ford ile işbirliği yapıyor.


Mahindra&Mahindra, Mahindra Navistar, Mahindra Reva, Mahindra 2 Wheelers,

 Ssang Yong Motors otomotiv alanındaki firmaları. 





Kaynak;
http://www.ekonometri.com.tr/index.php?page=habergoster&hbrID=182
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=4346697&p=2
http://www.ilce.com.tr/index.asp?sf=iortak
http://www.enka.com.tr/
http://www.mahindrausa.com/
http://en.wikipedia.org/wiki/Mahindra_Group
http://en.wikipedia.org/wiki/Mahindra_&_Mahindra_Limited
http://www.egemahindra.com/haber_detay.asp?id=102

1 yorum:

  1. @ Mahindra Navistar,


    tercümesini tam yapamiyacagim ama anladigim kadariyla Mahindra, zor günler geciren ( ortagi ) Navistarin hisselerini satin almayi
    planliyor:

    http://www.chicagobusiness.com/article/20121218/NEWS05/121219797/navistar-to-sell-stakes-in-indian-joint-ventures

    Metin

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..