Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Türkiye'de Avia var


Orta Avrupa'nın otomotiv markası Avia, Türkiye'ye geliyor..1919'da uçak imalatçısı olarak kurulan Çek Avia, 1946 yılında ilk kamyonunu üretmeye başladı.1967 yılında ise A15/A20/A30 ile SG3/SG4 serileri üretilmeye başlandı.





SG serileri Saviem/Renault lisansı ile üretilirken aynı araçlar MAN Saviem işbirliği nedeniyle MAN markasıylada üretilmiştir. Alttaki resim Forum-Auto'dan alınmıştır.





1995 yılında Koreli Daewoo ve Avusturyalı Steyr tarafından % 52 hissesi alınarak Daewoo Avia adını aldı.Günümüzde ise Avia , Hindistan'ın büyük otomotiv firmalarından Ashok Leyland 'a ait.


Avia birçok Avrupa ülkesinde satılırken İrlanda pazarında elektrikli versiyonları da var.Avia'nın D 75, D100, D120 modellerinde 160, 185 ve 207 beygir güçlerinde
Euro 5 Cummins motor kullanılıyor. D serisi modellerin imalat başlangıç tarihiyse 2000.

Avia kamyonların satış ve servis hizmetleri , Proton'unda distribütörlünü yapan Ulubaşlar Holding'e bağlı Ulucar Otomotiv Sanayi tarafından gerçekleştirliyor.





Kaynak; http://www.avia.cz
http://www.aviakamyon.com
http://www.aviaashokleyland.com
http://www.aviatrucks.ie

3 yorum:

  1. Cummins motoru en büyük avantaji...
    fiyati ve yakiti uygun olursa Türkiye pazarinda
    bir basari yakalar....neden olmasin, temsa,güleryüz,otokar,anadolu isuzu gibi markalarimiz Cek ve diger orta avrupa ülkelerinde
    senelerdir ticaret yapiyor...görelim bakalim bu hint-cek yapimi hafif ticarileri

    Metin

    YanıtlaSil
  2. SELAM BEN AHMET RİZEDE GALERICIYM ISMAILOGLU OTOMOTIV BEN BU ARACIN BAYILIGINI ALMAK ISDERIM SELAMLARR TELIM 05414245353 RIZE İSMAİLOGLU OTOMOTIV ADI ALTINDA BAYILK ALMAK ISDERIM BEN BU ARABALRDAN COCUKLUGUM DA KULLANDIM SELAMLR RIZEE

    YanıtlaSil
  3. Avia'nin sahibi Ashok Leyland malesef üzücü bir karar aldi; Temmuz sonu Avia üretimi durdurup, 230 calisanin isine son verilecek.
    Gecen sene iyi satislar yapmasina ragmen istenilen basariyi bir türlü yakalayamayan Avia, diger Dogu Blok üreticiler gibi iflas bayragini cekecek.

    Trakya'ya slm
    Metin

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..