Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

AUDİ'DEN; ANLATACAK TWİKAYE'N VARSA TWiTTER'DA PAYLAŞ!

Audi ; yeni yılda  dijital medya konusuna odaklanıyor...
Bu konuda özellikle Doğuş Otomotiv – Audi’nin yeni projesi Twikaye’yi  tanıtmak ve  sosyal medyada gerçekleştirilmesi planlanan çalışmalarla ilgili  bilgilendirmek amacıyla blog ve otomobil sitelerine yönelik olarak  16 Ocak 2012 tarihinde  Galeri Işık'ta bir toplantı düzenlendi.
Otomobil blogu olarak sadece Otolist.blogspot.com yer aldı.
Toplantıya katılanlar arasında Otoloji.com,
Otomobilgazetesi, Arabam.com,  E-motoring'te  vardı
Twikaye,   Audi'nin sosyal medyaya açılımının daha doğrusu bu alanda  yapacağı çalışmaların  habercisi..
Twikaye ve onun konusu olan Audi Q3..
Audi yetklileri , yıl içerisinde bir çok farklı dijital girişimlerinin olacağını ifade ettiler.

Audi’den sosyal medyaya son yenilik

 Doğuş Otomotiv-Audi, Twitter için geliştirilen özel bir projeyle, tüm Twitter camiasını kendi hikâyesini anlatmaya çağırıyor. Twikaye adlı projede #Twikaye ile sonlanan tweet’ler, Audi’nin oluşturduğu www.twikayeler.com mikro sitesinde de yayınlanıyor.

Kullanıcılar bu sitede ünlüler ve Twitter ünlülerinin de oluşturacağı twikayeleri oylama, yorumlama ve paylaşma fırsatı buluyor.

Doğuş Otomotiv-Audi Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen bir projeyle, sosyal medya dünyasına yep yeni bir dinamizm ve heyecan getiriyor. Audi, kompakt SUV segmentindeki yeni modeli Q3’ün tanıtımı ile eş zamanlı başlattığı Twikaye projesiyle,  yaşlısından gencine, ünlüsüne, yazarına, sanatçısına kadar tüm Twitter camiasını kendi hikâyesini 140 karakter ile anlatmaya çağırıyor.

Ünlüler Audi Q3’ü test edip, Twikaye’lerini paylaşacak
Twitter’da #Twikaye hashtag’i barındıran Tweet’ler, aynı anda www.twikayeler.com adlı mikro sitede de yayınlanıyor. Kullanıcılar, bu mikro sitede oluşturulan Twikaye’leri oylama, yorumlama veya retweet etme fırsatı buluyor. Sitenin sağ tarafındaki özel bir bölümde de ünlü ve Twitter ünlülerine ait twikayeler yer alıyor. Bu proje kapsamında, ünlü isimlere ve blogger'lara test etmeleri için Audi Q3’ler de tahsis ediliyor. Bu isimler sonrasında, Q3 ile ilgili deneyimlerini yine Twitter üzerinden paylaşıyorlar.

Bottaro: ”Modern yaşamın başarı anahtarı uzun hikayeleri akıllıca anlatmak”
Twikaye projesinin Audi markasının dinamizmini temsil ettiğini söyleyen Doğuş Otomotiv-Audi Genel Müdürü Gino Bottaro, “Sosyal medya hayatımıza çoktan girdi. Artık hayatımız sosyal medyaya girmeye başladı. Audi olarak  biz de iletişimin sosyal medyaya tamamen entegre olduğunu düşünüyoruz. Bu sebeple de Türkiye’de satışa sunduğumuz en yeni modelimiz olan Q3’ün lansmanını online bir proje ile yapmaya karar verdik. Audi Q3, yeni standartlar oluşturmak için tasarlanmış kompakt bir SUV… #Twikaye’ler ise kompakt hale getirilmiş uzun hikâyeler… "Modern dünyada başarının anahtarı uzun hikâyeleri akıllıca anlatmak" sloganından yola çıkarak, Twikaye’nin hem Audi Q3'le hem de Twitterla örtüştüğüne inanıyoruz” diye konuştu. 
Ünlüler hikayelerini özetleyecek
Gino Bottaro, “Projeye yurtdışından ve yurtiçinden bir çok ünlü isim, dijital dünyanın fikir liderleri hikayelerini yazarak katıldılar. Önümüzdeki günlerde başka ünlüler de projeye dahil olacaklar.” dedi.  Bu sayede Audi Q3’ün yalınlığının, Audi ismi kullanılmadan destekleneceğini söyleyen Bottaro, “Q3 için Türkiye çapında ses getirecek büyük bir lansman projesi olacak” diye konuştu. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..