Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

YILIN EN OTOMOBiLi?

ODD, YERLi, RR, FORD,VW, M. BENZ, FiAT, BMW
Otomotiv Distribütörleri Derneği'nin düzenlediği ikinci ODD Satış ve İletişim Ödülleri ODD Gladyatörleri sonuçlandı.Geçen seneki gibi bu seneki ödül töreni de vasat ve sıradan gibiydi.





İnternetten oy kullanmak ise deveye hendek  atlatmaktan daha zordu! Bu ödül etkinliğinin daha iyi hale gelmesi için bütün firmalara, halka açık olmalı ve ulaşmalıdır..
Halk oylamasına katılanlardan 6 kişi çekilişle iPad kazandı.


Halk oylaması sonrasında jüri ve basın mensuplarının seçimi sonrası ödüller şu şekilde sıralandı;


2011 Satış Ödülleri


En Hızlı Büyüyen Hafif Ticari Araç Markası Mercedes Benz


En Çok Satılan Hafif Ticari Araç Modeli Ford Connect



En Çok Satılan Hafif Ticari Araç Markası Ford


En Hızlı Büyüyen Otomobil Markası Mini


En Çok Satılan Otomobil Modeli Renault Symbol


En Çok Satılan Otomobil Markası

Renault


En Çok Satılan Otomobil ve Hafif Ticari Araç Markası Ford


2011 İletişim Ödülleri





Yılın TV Reklamı Fiat


Yılın Gazete ilanı Ford


Yılın Radyo Spotu Citroen


Yılın Dergi ilanı Mercedes Benz


Yılın Basın Lansmanı BMW


Yılın PR / Etkinlik Uygulaması Mercedes Benz


Yılın Dijital Uygulaması VW


Yılın Outdoor Uygulaması Opel


Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi Renault


Yılın Entegre İletişim Kampanyası Peugeot


Jüri Özel Ödülü Toyota


Turkcell Mobil Pazarlama Ödülü Toyota






Yerli otomobil tartışmaları devam ediyor;





Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, 'Örneğin Anadol-Ford işbirliği var. Anadol'un parçalarının tamamını kendisi üretiyordu. Ama 'bunu eşek yiyor' diye bıraktık' dedi ve ekledi;''Anadol'u eşekler yiyor' diye yerli otodan vazgeçtik, Kore bırakmadı Hyundai gibi bir dev ortaya çıktı''


Haksız sayılmaz Bakanımız;


Devrim, Çağdaş ve Anadol'da ısrar edilseydi bugün

birçok şey çok daha farklı olacaktı.Diğer taraftan


bugün Hürriyet'te ki bir habere göre kabinenin otomobil üretme çağrısına Ford Motor Company CEO’su Alan Mulally, “Ciddi olarak otomobil üretimini düşünüyoruz” derken

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “Türkiye’de sadece ticari araç değil otomobil de üretin” sözlerine Ford’un kurucusu Henry Ford’un torunu olan Bill Ford, Türkiye’de otomobil üreteceklerinin sinyalini vererek, “Ticari araç üssümüz olan ve sürekli büyüdüğümüz Türkiye’de binek araç üretimini düşünüyoruz” dedi.

Galiba Cargo, Transit , bir süre sonra imalatı bitecek olan Transit Connect ile yakında üretilecek olan mini hafif ticari araç ( Fiorino sınıfı) yanına otomobilde geliyor.Daha önce Taunus ve Escort üretilmiş ve Fiesta sedanın üretilmesi gündeme gelmişti.





Meksika 2011 yılında ABD’yi ve diğer ülkeleri geçerek otomobil satışlarında 2 haneli büyümeyle öne çıkan iki pazardan biri oldu. İç pazarda otomobil satışlarını %30 artıran Arjantin ise Amerika kıtasında ilk sırada yer alıyor. Kısa dönemde de her iki ülke için tahmini %30’un üzerinde büyüme bekleniyor...








Rolls Royce, kurulduğu 1904'ten bu yana tarihinin en yüksek satış rakamına ulaştı. 3500'den fazla satılan RR, bir dönem beraber olduğu Bentley ise 2011'de 7000'den fazla otomobil satmış durumda.

Bu arada yerlilik ve güçlü ülke olmak ile ilgili bir yazı okudum geçen gün Akşam Gazetesi'nde. Sadece bisiklet üreterek güçlü olunamayacağını, yerlilik oranının arttırılması anlamında önemli adımlar atılması gerektiğinden bahsediliyordu..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..