Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

PIRELLI, 2012 F1 SEZON HAZIRLIKLARINI SÜRDÜRÜYOR

Dünyanın en çok takip edilen motorsporları etkinliği olan Formula 1’in 2013 yılına tek resmi lastik tedarikçisi olan Pirelli, 2012 sezon hazırlıklarını bütün hızıyla sürdürüyor. İspanya’da Jerez’de gerçekleştirdiği 14.949 km’lik özel testin ardından Barselona’da ilk resmi testini gerçekleştiren Pirelli, sezonun ilk üç yarışı olan Avustralya, Malezya ve Çin Grand Prix’lerinde kullanılacak lastikleri açıkladı. Avustralya ve Çin’de yumuşak ve orta sert P Zero’lar görev yapacakken, Malezya’da ise orta sert ve sert lastikler görev yapacak.
 İzmit’te bulunan Türk Pirelli fabrikasında ürettiği P Zero ve Cinturato lastikleriyle Formula 1’de tek resmi lastik tedarikçisi olarak önemli bir rol üstlenen Pirelli, 2012 Formula 1 Dünya Şampiyonası hazırlıklarını bütün hızıyla sürdürüyor. Şubat 2012’nin ilk haftasında Jerez-İspanya’da 14.949 km’lik özel bir test gerçekleştiren Pirelli Şubat
ortasında ise 2012 Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın ilk üç Grand Prix’inde kullanılacak lastikleri açıklamıştı. Pirelli son olarak dört günlük zorlu bir organizasyonla ilk resmi testini Barselona-İspanya’da gerçekleştirdi.
 Dört günlük kapsamlı test
İspanya’nın güneyinde bulunan Jerez pistinde 23 pilotun katılımıyla gerçekleştirilen teste Pirelli 1176 adet lastik sağlarken, pilotlar toplam 14.949 km yaptı. P Zero White (orta sert) ile 1776, P Zero Yellow (yumuşak) ile 1010, P Zero Silver (sert) ile 594 olmak üzere toplam 3.380 turun atıldığı testlerde ayrıca tamamen yeni Cinturato Green ve Cinturato Blue da test edildi. Yapılan testlerde elde edilen sonuçlar gösterdi ki; yeni orta sert ve yeni sert lastik arasında 0,4-0,5 saniye zaman farkı bulunuyor.
 Jerez’de gerçekleştirdiği testin ardından tüm ekibiyle Barselona’ya geçen Pirelli, burada 2012 sezonun ilk resmi testini gerçekleştirdi.  17.207 km’ye denk gelen 3.697 turluk testin en önemli yanı 2012 sezonu öncesinde tüm slick lastiklerin yani P Zero tiplerinin bir arada olmasıydı. Böylece Formula 1 ekipleri P Zero Silver (sert), P Zero White (orta sert), P Zero Yellow (yumuşak) ve P Zero Red (süper yumuşak) olmak üzere tüm slick P Zero’ları Barselona’da bir ara test etme imkanını buldu. Pirelli Barselona’ya toplam 367 takım P Zero getirdi. Bunların 16 takım süper yumuşak, 81 takım yumuşak, 95 takım orta sert ve 65 takım sert olmak üzere 257 takımı kullanırken 24 turla en uzun test yumuşak P Zero ile gerçekleştirildi.
 2012 sezonun ilk yarışında kullanılacak lastikler belli oldu
Önceki sezonda olduğu gibi 2012 sezonunda da altı farklı lastik kullanılacak. Ancak önceki sezondan farklı olarak yeni sezonda dört farklı P Zero tamamen kuru zeminde ve iki farklı Cinturato ise geçiş ve ıslak zeminde kullanılacak. Yeni yapılanmayla birlikte 2011 sezonunda Pirelli’nin başlattığı renk uygulaması da yeniden şekillendirildi. Buna göre; P Zero Silver (sert),  P Zero White (orta sert), P Zero Yellow (yumuşak) ve P Zero Red (süper yumuşak) kuru zemin lastiği olarak kullanılırken, Cinturato Green (geçiş) ve Cinturato Blue (ıslak) ıslak zeminde görev yapacak.
 Pirelli 2012 sezonun ilk üç yarışında kullanılacak olan lastikleri belirledi. Buna göre Avustralya ve Çin’de yumuşak ve orta sert P Zero’lar görev yapacakken, Malezya’da ise orta sert ve sert P Zero’lar lastikler görev yapacak.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..