Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

PROTON, TÜRKiYE'DE OTOMOBiL İMAL ETMEK iÇiN GÖRÜŞÜYOR

Proton, Türkiye'de uzun zamandır üretim yapmak istiyor. Bunu basında zaman zaman duyuyoruz. Yine öyle bir haber var gündemde. Önce Proton neydi, onunla başlayalım. Proton, Atom çekirdeğinde pozitif elektrik yükü taşıyan tanecik. Ancak konumuz; Malezya'nın ve Asya'nın önde gelen otomobil firmalarından biri olan Proton..






Bünyesinde ünlü İngiliz spor otomobil markası Lotus'u da bulunduruyor. İngiltere başta olmak üzere bir çok ülkeye ihracat yapıyor. Bir kaç ülkede de otomobil fabrikaları 

var.Türkiye'ye ilk geldiğinde Jetpa ve sahiplerinin içinde yer aldığı mahkeme ve ticari olaylar yüzünden olumsuz etkilendi. 

Çok zaman sonra Ulubaşlar firmasının distribütörlüğün de tekrar Türkiye'ye döndü. İyi modelleri olmasına rağmen yetersiz reklam ve tanıtım gibi konular yüzünden pekte hak ettiği yerde değil.

Proton, zamanında Otosan, Tofaş gibi otomobil imalatına başlamış kendini geliştirerek, bir çok ülkede fabrika kurarak ve İngiltere'den konusunda uzman bir marka olan Lotus'u bünyesine katarak yoluna devam etmekte.

Diğer taraftan Türkiye'de zaman zaman bir çok markanın üretim yapacağı haberleri çıkıyor. Sonrasında ise haberlerin arkası gelmiyor. 

Şu anda ülkemizde Toyota, Honda, Hyundai, Renault, Fiat otomobil üretiyor. 
Otomobil üretmek için çaba içinde olan Etox, Toruk Cars, Karsan gibi firmalarda var.
Daha önce, Proton ve diğer farklı markaların Türkiye'de üretim yapacaklarına dair haberleri hatırlarsınız. 

Paultan.org ' un 2 Mart 2012 tarihli haberine göre Proton Türkiye'de otomobil üretmek için bir Türk firmasıyla görüşmelere başladı. Proton otomobilleri nin üretimi yanında Türk otomobili geliştirilmesine de katkıda bulunmak istendiğini Proton yetkilileri belirtiyor.

Üretim için Ulubaşlar veya başka bir firma ile görüşülebilir yada Proton, Ulubaşlar ve yerli bir firma olmak üzere üçlü bir ortaklık oluşturulabilir. 

Bu görüşmelerin sonucunun nereye kadar gittiğini zaman içinde göreceğiz.. 

Böyle bir yatırımın azami yerli katkıyla gerçekleşmesi ekonomi ve iş imkanı açısından insanımıza ve ülkemize olumlu katkısı olacaktır.


Kaynak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..