Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

YILIN OTOMOBiLi SEÇiLDi; OPEL AMPERA VE CHEVY VOLT

Yılın otomobili seçildi; Toyota Prius ve Nissan Leaf'tan sonra bir çevreci otomobil daha.Bir otomobil diyoruz ama aslında iki otomobil.; ikizlerden (üçüz!!) biri Opel/Vauxhall Ampera diğeride Chevrolet Volt.Model isimlerinden anlaşılacağı üzere elektrikli ama hibrid te diyebiliriz!!Bu ödül General Motors'a ilaç gibi gelecek.Toparlanma sürecindeki firmaya psikolojik bir güven vererek Opel'iyle Chevrolet'iyle,Cadillac'ıyla ve diğer markalarıyla tekrar dünya liginde eski günlerine dönmek için  hızını arttıracaktır.
 Bugün, Cenevre Motor Show’da açıklanan sonuçlara göre 23 ülkeden 59 seçkin
otomotiv gazetecisi, Avrupa’nın ilk genişletilmiş menzilli elektrikli otomobilini, yılın en iyisi seçtiler. Ampera ve Volt, en yakın rakiplerine 49 puan fark atarak 330 puanla
birinci oldular.



COTY tarihinde ilk kez, final, Cenevre Motor Show’da yapıldı ve Opel CEO’su Karl-Friedrich Stracke ve Chevrolet Başkanı Susan Docherty ödülünü, COTY jüri başkanı Hakan Matson’dan birlikte aldılar. 35 model arasından sıyrılarak birinciliği elde eden Ampera ve Volt, tasarım, konfor, performans ve özellikle yenilikçi teknolojiler kriterlerinde başarılı olarak COTY seçildiler. 

Susan Docherty “bu bizim için gurur verici bir an ve Avrupa’nın en iyi otomobil gazetecilerinden meydana gelen bir jüriden bu ödülü almak onur verici” şeklinde açıklama yaparken, “bizim otomobilimiz, sürücünün alışkanlıklarında herhangi bir değişiklik yapmasını gerektirmeden elektrikli sürüş keyfini sunuyor” diye ekledi.  

Karl-Friedrich Stracke ise, “Güçlü rakiplerin içinde sıyrılıp birincilik ödülünü aldığımız için çok memnunuz ve çok gururluyuz. Bu, bizi e-mobilite alanında yeni liderlikler konusunda cesaretlendiriyor ” dedi. 
Bundan önce, “Dünyanın en yeşil otomobili 2011” ve “Kuzey Amerika’nın en iyi Otomobili 2011” dahil olmak üzere bir çok uluslararası ödülü kazanan Ampera ve Volt, güvenliğini de Euro NCAP’ten aldığı 5 yıldız ile kanıtlamıştı. Şimdi, bu ödüllerin yanına bir de COTY 2012’yi ekledi. 
Ampera ve Volt, genişletilmiş menzilli ilk elektrikli otomobiller olarak Pazara girdiler. 16 kWs’lik lityum iyon bataryası ile 150 hp güç üreten elektrikli motoru, hava, yol ve kullanım koşullarına göre 40-80 km arası menzile sahip. Bu mesafe tamamen elektrik enerjisiyle alınırken, elektrik enerjisinin azaldığı noktada benzinli motor, jeneratör görevi görerek elektrikli motoru şarj ediyor. Menzil genişletici motor sayesinde menzil, 500 km’ye çıkıyor. 
Tüm Avrupa'da 2012 yılında 10.000 birimlik satış beklenen Ampera, 2012'nin ikinci yarısında Türkiye pazarında da yerini alacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..