Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

İstanbul’da Magnum keyfi

İstanbul’da Etiler girişinde bulunan F355’in önünden geçtiyseniz gözünüze hep modifiyeli otomobiller çarpıyordur. Orada bir araç var ki hepsinden heybetli duruyor. Techart modifiyeli Cayanne Magnum’u görmemek neredeyse imkansız. Evet, fotoğraflarda gördüğünüz bu araç neredeyse her gün F355’in önünde duruyor.
Techart Porsche Cayanne için ürettiği kitler içinde en sportif görünüme sahip olanı şüphesiz ki Magnum. Techart Magnum kit sportif yapısı ile Cayanne’in daha heybetli görünmesini sağlıyor. Techart Türkiye Mümessili F355 bu kite sahip olan bir Cayanne’i show aracı yaptı ve Etiler’deki mağazasında bu aracı sergiliyor.

 Magnum’da diğer Techart kitleri gibi kalite ve estetiği yansıtıyor. Orijinal ekipman gibi birleşenlerden oluşa Magnum’da ilk olarak dış yapıyı ele almak lazım. Ön kısımda ilk dikkat çeken detay iki büyük hava girişinin entegre edildiği kaput oluyor. Karbon fiberden üretilen bu kaput heybetine rağmen oldukça hafif. İki büyük hava girişi dış görünümdeki sportiflik kadar motor ısısını dengeliyor. Ön tamponda standart tampona göre daha fazla hava girişine sahip. Bu hem daha çok temiz havanın motora ve soğutma organlarına gitmesini sağlarken oldukça sert bir görünüm de sunmakta. Far çerçeveleri bir çok Techart kitinde olduğu gibi Magnum’da da kullanılmış. Tamponun alt kısmında 4 adet sisi farı da Techart’ın klasik özelliklerini yansıtıyor.
Yan taraftan araca baktığımızda ön ve arka tampon genişliklerinin niye artırıldığı daha çok anlaşılıyor. Tamponların devamı olarak çamurlukların genişletildiği görülüyor. Yan kısımda çamurluklar gibi marşpiyellerde genişletilmiş. Magnum, standart bir Cayanne’den 92 mm daha geniş. Bu durum da gözle bile hissediliyor.
 
Arka kısımda genişleyen tamponun orijinaline oranla de denli sportif olduğu hemen kendini gösteriyor. Dfizörün entegre edildiği arka tamponda klasikleşen Techart son susturucuları dikkat çekiyor. Görüntüsü kadar çıkarttığı sesse de dikkat çekmek lazım. Show aracı dizel olmasına rağmen çıkan ses benzinli Cayanne’i hiç aratmıyor hatta daha sportif geliyor.
Magnum’un tavan spoyleri oldukça şık duruyor.Tavan spoyleri diğer Cayanne’lerden daha iri ve 3. Stop grubunu da destekliyor.
Aerodinamik açıdan da spoylerin işlevselliği tartışılmaz. Ayrıca stop gurubuna yakın olan yerde de kullanılan narin bir spoyler de Magnum’a has özelikler arasında. Bu spoyler stop grubuna da ayrı bir karakter kazandırıyor. Bagaj kapağı bu iki spoyler sayesinde çok farklı görünüyor. Yan kısımda olduğu bibi arkada da Magnum logosu yer almakta.

Magnum’da Techart’ın Formula III serisi jantları kullanılıyor. 20,21 ve 22 inç jant seçenekleri bu araç için uygun görülüyor. F355’in show aracında ise 22 inç jantlar ve Continantel’in 285/33/22 ebadındaki lastikleri tercih edilmiş.
Magnum’un iç mekanında yapılan değişiklikler daha mütevazı.3 kollu sportif direksiyon ve Magnum logolu gösterge paneli ilk dikkat çeken detay. Vites topuzu da Magnum kiti içinde bulunuyor. Alüminyum pedallar ve Magnum logolu paspaslar da bu aracın diğer iç detayları arasında. Kapı eşiklerinde kullanılan logolarda ışıklı olarak tercih edilmiş. 
F355’in show aracı olan Cayanne 3.0 dizel motora sahip. Bu motor için Techart modifiye kiti üretmeyi ihmal etmedi. Techtronic adı verilen güç kitinde bulunan modifiyeli işletim ünitesi ve egzoz kiti sayesinde 240 HP olan güç 280 HP’ye yükseliyor. 550 Nm olan tork değeri ise 620 Nm’ye çıkıyor. Aracın 0-100 km/s hızlanma değeri 7.2 saniye. 
Ayrıca Techart’ın bu araç için uyguladığı süspansiyon sisteminde sport moduna geçildiğinde araç daha çok yere yaklaşıyor ve sportif kullanım özellikleri daha da artırılıyor.
İstanbul’da Etiler girişinden geçerseniz kafanızı sol tarafa çevirin ve F355’in önünde bu aracı çıplak gözle görün. Çünkü fotoğraflardaki bu heybetli aracın gerçek görüntüsü sizi de etkileyecektir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..