Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

KIZILDERiLi OTOMOBiLi OLSUN!!!

Yerli otomobil üretilmeli, nasıl olmalı, gerek yok gibi görüşler son yıllarda konuşulurken aslında yerli otomobil olmamalı biz sadece pazar olmalıyız , yerli otomobilde olmalı hem onlar hem bizde kazanalım yada sadece biz kazanalım ( ki bu düşünce  olası değil) demektir.
En iyisi yerlide olmalı, yersiz de  :)
(Hatta Kızılderili otomobili tercih edilmeli ( Yerli ya))
 İsteyen yerli,  isteyen ithal otomobil kullanmalı. Ama yerli otomobil üretmek, sadece almaya, kullanmaya değil argeye hatta bir çok sektöre olumlu yansıyacak.Yerli araç kullanmaya herkes olumlu bakarken ve hatta sanayici bile mesafeli yaklaşıp olabilir dediği anda İshak Alaton'un yerli otomobil karşıtı düşüncesi hiç tepki almadı.  TT Motor'un bu konudaki basın bülteni
okunmaya değer..
Yerli Otomobil Rüya, Çöpe atın gitsin!
Alarko Holding Yönetim Kurulu Onursal Başkanı İshak ALATON Başbakanımız Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN'ın yaptığı yeni teşvik paketinin ardından bu açıklamayı yaptı;

TÜRKİYE, YERLİ OTOMOBİL YAPMA RÜYASINI BİR KENARA BIRAKSIN; HATTA ÇÖP KUTUSUNA ATSIN.

Otomobil üretiminde artık Türkiye en üst noktayı buldu. Otomotiv sektöründe dünyaca ünlü markalar için fason üreticilik yapan ülkemizin, sektörde en üst noktayı bulmak olarak ifade edilen konumu maalesef ki fasonculuğunu yaptığı marka sahibi diğer kurumlar için emek ve işgücünü sarfederek, üretimle ilgili sahip olduğu kalite ve yeterliliği dünyaca ünlü ve önemli markaların kalitesini korumak adına isimsiz kahraman olarak sürdürmekten ibaret.

Dünyada markalaşmanın önemi her geçen gün artarken, otomotiv sanayimiz için fasonculuk olarak kabul edilen üretim stilinin layık bulunması hayret uyandıracak niteliktedir.
Ülkemizde yıllardır büyük başarı ve yatırımlara imza atmış önemli holdinglerimizden birinin onursal başkanı sayın İshak ALATON'un, yıllık ciro değerlerinin büyüklüğü sebebiyle dünya çapında dalga yaratabilecek nitelikte önemli olan otomotiv sektörüne dair bu düşünceleri gelişmekte olan ülkemiz için büyük talihsizlik olmakla birlikte yerli otomobil için atılacak her adımı, kaybedilen, ziyan olan milli değer olarak tanımlaması nüfus yoğunluğumuzu oluşturan genç nesillerimiz için tarifi mümkünsüz hayal kırıklığıdır.

2005 yılında gerçekleştirdiğimiz kuruluşumuz öncesinde Sn. İshak ALATON gibi birçok kişi ve kurum tarafından zikredilen bu tarz söylevleri önemsiyor olsaydık markamız TT’ye ve paylaşabilen herkese heyecan ve vatanperverlik gururu hissettiren başarılarımıza da sahip olmayacaktık.

Sahip olduğumuz kudret damarlarımızda dolaşan asil kanda mevcuttur ve bir Türk cihana bedeldir sözlerinden, asırlardır cihana meydan okuyarak hakimiyet kurabilmiş kültür ve medeniyet köklerimizin asil mimarlarından ilham ve güç alarak, hiçbir eleştiri ve kınama karşısında yılmadan, inandığımız yolda yürüdüğümüz için bugün TT markasını var ederek dünya çapında ülkemizi gururla ve onurla temsil etmeye devam etmekteyiz. Sayın İshak ALATON ve kendisi gibi birçok kişinin olumsuz perspektifinden bakmadığımız için, inandığımız yolda yürümenin ufukları açacağına olan kanaatimizle yolumuza devam ettik.

Sahip olduğumuz Avrupa üretim uygunluk lisanslarının verdiği yetkilerle “Türk Malı” ibaresini şasi numarasının yanında onurla belirttiğimiz motosikletlerimizin üretim ve satışlarını gerçekleştirdik. Sıfırdan var ettiğimiz markamızla uluslararası arenada ülkemizin marka değerini yükselterek bayrağımızı temsil etmekten onur duyduk ve daima artan bir enerji ve büyüme ivmesiyle devam edeceğiz.

Başbakanımız Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN'ın yaptığı yeni teşvik paketini değerlendiren uzmanlar tarafından yapılan analizlere göre, yeni yapılanma son derece analitik düşünülmüş ve şimdiye kadar hazırlanmış en kapsamlı teşvik sistemini oluşturuyor, en önemli amaç ithalat bağımlılığı yüksek olan ara mal ve ürünlerin ülke içinde yatırım ve üretimlerinin artırılarak cari açığın azaltılması.

Sanayinin yapısal dönüşümüne katkı sağlayacak stratejik yatırımlar özellikle desteklenerek ithal etmek durumunda kaldığımız malların üretiminin teşvik edilmesi sağlanırken, bölgesel sistem yerine il bazlı bölgesel teşvik sistemine geçilmesi sayesinde gelişmişliğine göre sınıflandırılmış iller arasında, az gelişmiş illerde yapılacak yatırımlara uygulanacak teşviklerin en üst düzeyde tutulması sayesinde gelir ve sosyo-ekonomik düzeylere dair farklardaki uçurumların kaybolmasının ve ülke içinde genel huzur ve endüstriyel başarının hedeflendiği, özellikle 5. ve 6. bölgelerde yer alan doğu bölgelerimizde yapılabilecek yatırımlara verilen teşviklerle istihdam yaratılırken huzur ve hizmet sunulmak istendiği görülmektedir.

Sadece başka markaların başarılı üreticisi olarak kalmak yerine kendi yetkinliğine ve uzmanlığına sahip olduğu konuda marka değerini var etmek ve dışa bağımsız üretici olmayı teşvik etmenin önemini vurgulayan otomotiv sektörüne yönelik yeni teşvikler için buraya gereksiz yere para aktarmayalım ifadesini kullanan ve Türkiye 2023'te 500 milyar dolar hedefine yürürken, hangi hatalı yatırımları yapmayalım diye düşününce, bunların en başında yerli otomobil geliyor, Türkiye hiçbir zaman, Almanya veya otomotivde ileri seviyedeki bir ülkenin otomobil üretimindeki markalaşma seviyesine gelemeyecek diyenler için, günümüzde, sanayi atağı göz ardı edilemeyecek Hindistan çok önemli bir örnek teşkil etmektedir. TT MOTOR

2 yorum:

  1. Asıl İshak ALATON gibilerinin fikirleri ve zihniyetleri çöpe atılmalı!

    YanıtlaSil
  2. Yerli üretimin kime ne zararı olmuş?Bu sorunun cevabı çok önemli...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..