Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

YERLi! ve OTOMOBiL YATIRIMI

Türkiye'de yerli otomobil üretilsin mi üretilmesin mi daha tartışılırken
Çin'in yeni otomobil markaları kabuklarından sıyrılıp dünya ülkelerine imalatta dahil yayılmaya devam ediyor..Avrupalı ve Amerikalı firmalar da Çin pazarında yatırımlarını arttırma eğilimindeler.
Volkswagen zaten Çin pazarında bir çok farklı marka ve modeli üreterek yer alırken Uygur Türkleri'nin yer aldığı Urumçi kentinde yeni bir fabrika kuracak...Uygur Türklerinin, Çinlileri, kendilerini siyasi ve kültürel açıdan baskı altında tutmakla eleştirdiği
Xinjiang bölgesine ilk kez yabancı bir şirket yatırım yapıyor. İleri teknolojilere sahip otomobil üretileceğini söyleyen yetkililere göre imalat 2013'te başlayacak.Çin'de Volkswagen fabrikalarında her yıl 300 000 otomobil üretiliyor.Ancak yeni fabrikada 20 000 ile 50 000 arasında otomobil üretilmesi bekleniyor.
Diğer taraftan ülkemizde yatırım yapmak isteyen firmalardan biri de Chrysler. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın açıklamalarına göre Chrysler ülkemizde yatırım yapmak istiyor.

120 ülkede satış yapan Chrysler 4 ülkedeki 33 fabrikasında 52 bin kişiye iş imkanı sağlıyor. Firma ABD'de yüzde 9,2 Kanada'da ise yüzde 13 pazar payına sahip .1980'lerin başında Renault ile işbirliği içinde olan Chrysler, bir kaç yıl öncesine kadar Mercedes Benz'in de yer aldığı Daimler grupla ortaktı.Şimdi ise Fiat ile ortaklık halinde. Zaten bu ortaklığın bir ayağı olan Fıat / Tofaş  üretim yapıyor. Chrysler ve Dodge markaları  da Türkiye'ye artık ithal edilmeyecek ve satılmayacak. Bu nedenle haber sanki gerçekleşemeyecekmiş gibi bir görüntü var!.Bu arada bir gazetemizin ekonomi sayfasında bu haber verilirken Daimler - Chrysler olarak bahsedilmiş. 
Bizde bu tirajlar neden düşüyor? diyoruz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..