Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

RENAULT - NiSSAN - DONGFENG ve DiĞERLERi

Chrysler ve Jeep ile 1970 ve 1980'lerde ortak olan Renault, bu beraberliği bitirip yıllar sonra Nissan ile işbirliği içinde yeni stratejiler geliştiriyor.Ve bir çok marka ile gerek satın alma, ortak olma gerekse işbirliğiyle bir çok farklı markayla ortak üretime giriyor..
Nissan- Renault CEO'su Carlos Ghosn, Detroit Auto Show'da Dongfeng ile ortaklık kurarak Çinde otomobil üreteceğini açıklarken Automobile Produktion sitesine göre (kesin olmayan bilgiler) üretimin 2014 ile 2016 yılları arasında gerçekleşebileceği ifade ediliyor.Öncelikle Çin Pazarı hedeflenirken Kore'deki Samsung tesislerinde bu işbirliğine katkı yapacağı da verilen
bilgiler arasında..  Ortaklığın hedefi öncelikli olarak SUV ve elektrikli otomobil üretmek... Renault - Nissan birliği özellikle Çin'de diğer markalara göre 
Nissan'la var olmasına rağmen ağır kalıyordu.
DongFeng - Renault  birlikteliğinin hangi markayla üretim yapacağı hakkında net bir bilgi yokkenDongfeng ;Honda, KiA, Nissan, Peugeot - Citroen, Yulon (Tayvan) ve Cummins markalarıyla ortak  üretim yapıyor.
Renault - Nissan İttifakı ( bazı basın organlarında bu şekilde yazılıyor.Ancak ittifak kelimesi başka markalar için hiç telaffuz edilmedi.İttifak varsa itilaf birliği de varmı sorusu akla geliyor?) Renault, Nissan, Dacia, Lada, İnfiniti ve Mahindra ile ortak hareket ediyor veya işbirliği içinde. Bu markalara eski Nissan maraksı olan DATSUN'da eklenecek..
DFM markasıyla da üretim yapan DongFeng'in Türkiye'de satılan Succe modeli de bir Nissan işbirliği ürünü..
Çin'de üretilecek SUV;  (QM5 veya) Koleos olabilir!!!

2 yorum:

  1. Renault Dongfeng


    Ekonomik kriz ile bogusan Renault, Cin'de yilda 150.000 arac üretebilmek icin gün sayiyor. Ortagi : Dongfeng !

    http://www.motor-talk.de/news/renault-zieht-gen-osten-t4598347.html

    Trakya'ya slm

    Metin

    YanıtlaSil
  2. Renault birde eski markası Alpine ve İngiliz Caterham ile otomobil üretmek istiyor..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..