Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

DOSTLUK ve BARIŞ RALLiSi - ALLGAU ORiENT RALLY

Dünyanın  ralli organizasyonlarından en eğlencelilerinden biri olarak kabul edilen ve bu yıl yedincisi düzenlenen AllgauOrient Rally - Dostluk ve Barış Rallisi Türkiye etabı başladı.  Sponsorları arasında TÜVTURK Araç Muayene İstasyonlarının da bulunduğu ralli boyunca aralarında klasik kategorisine girebilecek ‘oldtimer’ olarak adlandırılan araçların bulunduğu 111 takım, Türkiye’de 9 gün boyunca 4 bin km. yol katedecek..

Avrupa Birliği tarafından desteklenen, Dünya Gıda Örgütü ve Birleşmiş Milletler’in de partner olarak yer aldığı, ‘Allgau Orient Rally - Dostluk ve Barış Rallisi’nin
yedincisi 28 Nisan – 14 Mayıs tarihleri arasında düzenleniyor.
Dankeschön Türkiye – Teşekkürler Almanya

Ralli’nin İstanbul etabında yarışmacılar, 50 yıl önce Almanya’ya çalışmak amacıyla giden ilk işçiler anısına yapılan ‘50’nci Yıl Teşekkür Anıtı’nın hazırlanmasına da katkıda bulunacaklar. 4 Mayıs günü, yanlarında getirdikleri çeşitli parçaları Sirkeci Tren Garı’na bırakacak yarışmacılar, 5 Mayıs’ta, Çorum Boğazkale Etabı için start alacaklar.
Bakanlıklar da destekliyor
Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanlığı ve Turizm Bakanlığı’nın desteklediği Ralli, Türkiye ayağında Edirne, Kırklareli, İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Düzce, Bolu, Çankırı, Çorum, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Bayburt, Erzurum, Ağrı, Iğdır, Kars ve Ardahan etaplarını tamamlayarak Gürcistan ayağına devam edecek.

Rallinin yarışma etabı 14 Mayıs’ta Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de sona erecek ve yarışmacılar Ürdün’e geçerek 16 Mayıs tarihinde Amman'da ‘Dostluk ve Kardeşlik Partisi’ne katılacaklar. Ralli sonunda tüm araçlar Birleşmiş Milletler’e bağlı hayır kurumlarına bağışlanacak.
Rallide; Ford Transit, Fiat Ducato, Mercedes Benz 230 TE, Volkswagen Golf, Suzuki 650 Dakar,  Volvo 850, Mini 1000,  Jeep Cherokee, Subaru Legacy, DAF, Audi 100,  Yamaha Süper Tenere, Opel Omega, Renault Espace,  Toyota Previa, BMW 535, Mitsubishi Galant, Honda Varadero , Ford Fiesta gibi farklı  yıllara ait , otomobil, minibüs ve motosikletler katılıyor.
Ralliyle ilgili gelişmeleri allgaeu-orient.de adresinden takip edebilirisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..