Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

EN BÜYÜK 10 EKONOMİDE OLMAK iÇiN YERLi MARKA ŞART


OYDER, Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği, Nisan ayı içinde Markalaşmanın Gücü adıyla bir kongre gerçekleştirdi.Dördüncü kez düzenlenen kongrenin ana teması; Otomotiv Sektörünün Geleceği'ydi..SEktörün tüm paydaşlarının katılımıyla gerçekleşen kongrede   tartışılan  görüş, öneri ve gündem başlıkları nı OYDER ilan vererek kamuoyuyla paylaştı.
Kongre sonucunda şu fikirler ortaya çıktı;
Gelişmiş ülkelerin yaklaşık 150 yıllık deneyimleri ile aradaki farkları kapatmak için her zamankinden daha çok çalışmalıyız.
2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmak için  kendimize ait bir otomobil markamız olmalıdır.
Sektörün tüm paydaşlarının üzerinde mutabık kalacakları bir ''yerli Marka'' tanımı oluşturmalıyız.

Kalite standartları çok yüksek olan , ana ve yan sanayi üretimlerimizden güç alarak bu konuyu tüm uluslararası platformlarda seslendirmeliyiz.
İç pazarları güçlü olmayan ülkelerin marka oluşturma şansı yoktur..Otomotiv yetkili satış teşkilatları üzerlerine düşeni yapmaya ve 1 milyonluk pazara hazırdır.
Siyasi otoritenin otomotive olan duyarlılığı sektör için büyük fırsattır.
Hurda araçlar konusunda acil bir düzenleme yapılmalıdır.Bu araçlar sağlık ve güvenlik adına büyük riskler taşımaktadır.
Tüm sektörler kayıt dışı ile mücadele etmeli ve üzerlerine düşen vergi sorumluluğunu almalıdır. Yetkili satıcılar ve kurumsal  firmalar dışında gerçekleşen ikinci el araç satışı kayıt  altına alınmalıdır. Otomotiv ve akaryakıt  üzerindeki vergi yükü azaltılmalıdır.
Üretimden son kullanıcıya kadar oluşan tüm riskler ve karlar adil olarak dağıtılmalıdır.
OYDER,  OTOMOTİV YETKİLİ  SATICILARI DERNEĞİ.
Doğrusu , kongre de çok gerçekçi sonuçlar ortaya çıkmış. Özellikle ;Yerli marka, vergi yükü  ve  iç pazarları güçlü olmayan ülkelerin marka oluşturma  konuları dikkat çekici..
OYDER ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz..
Oyder'in Otoban Dergisini de bu bağlantıdan okuyabilirsiniz.

Kendi internet sitesinden OYDER;
Otomobiller ve her türlü motorlu araçlar, çocukluktan itibaren oyuncağıyla başlayıp gerçeğiyle tutkuya dönüştürdüğümüz hayatımızın vazgeçilmezleri arasındadır. Ülkemizde "bir ev bir araba" ideali hala fazlasıyla geçerlidir. Birçok insan için de "araba" "ev"den önce gerçekleşen ya da gerçekleşmesi istenen bir ideal halindedir.
Bizler çocukluğumuzda başlayan tutkumuzu işimiz haline getiren şanslı kişiler arasındayız. Biz Yetkili Satıcılar, "Satış-Servis ve Yedek Parça" hizmetlerine sahip işadamları -işkadınları olarak "ömür boyu otomotiv" tutkumuzu "ömür boyu müşteri" sloganıyla iş felsefesine dönüştürdük.
İş yapma biçimleri, iş anlayışları ve iş coğrafyaları "değişmeyen tek şey değişim" diyerek farklılaştıkça biz Yetkili Satıcılar için de yeni ufuklar ve yeni mücadeleler başlamıştır.
Otomotiv sektörünün, ülke ekonomisi ile toplumsal yaşamındaki önemi; yatırım, üretim, istihdam, ihracat ve vergi kaynakları yönünden çok büyüktür. Beraberinde yarattığı sayısız yan sanayi ve hizmet sektörü ile teknolojik gelişim, eğitim ve toplumun ihtiyaçlarına cevap vermesi yönünden rolü dev boyutlardadır.
Her toplumun yakalamayı ilke edindiği yüksek yaşam standartları, globalleşen dünyada amansız pazar mücadelesini, rekabetçi ileri teknoloji, eğitimli insan kaynakları ve kaliteli mega üretim hedeflerini gerekli kılmaktadır.
Otomotiv sektöründe hizmet veren kuruluşların çoğunluğu " 3 S" denilen (İngilizce Satış için Sales, Servis için Service ve Yedek Parça için Spare Part kelimelerinin baş harfleri) Satış, Servis, Yedek Parça hizmetlerine, sigorta ve ikinci el departmanlarını da ilave ederek büyük entegre tesisler kurmuşlardır. Ülke genelindeki bu tür yatırımların toplam sabit tesis yatırım tutarı 4 milyar USD civarında olduğu tahmin edilmektedir. 70.000 çalışana istihdam sağlamaktadır. Ayrıca bu kuruluşların ekonomiye diğer bir katkısı ise sirkülasyondaki 3 milyar USD civarındaki nakdi işletme sermayesidir.
Tesislerimiz artık ölçek itibariyle nice kuruluşlarla boy ölçüşecek ebatlara gelmiştir. Dolayısıyla gerek kurumsallaşma ve profesyonel yönetim gerekse de AB sürecinde adaptasyon ve değişim hayati bir hal almıştır. Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği-OYDER söz konusu ihtiyaçlar çerçevesinde yol gösterici rol oynamak ve üyelerinin yaratacağı sinerjiyi yine üyelerine aktarabilmek amacıyla 1989 yılında kurulan yapısını geliştirerek 29 Mart 2005`te kurulan OYD ile 2 Aralık 2005 tarihinde birleşerek tüm 3S Yetkili Satıcıları tek çatı altında toplamayı başarmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..