Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

GRAND PRİX'DE BiR TÜRK SPORCU

 Motorsporlarında  önümüzdeki (11-12-13 Mayıs)  hafta sonu İstanbulPark'ta elimizde tutamadığımız Formula 1 yerine Truck Race Türkçe'siyle kamyon yarışları yapılırken aynı tarihlerde Monako / MonteKarlo'da  tarihi özellikli Grand Prix'de   lisanslı bir Türk sporcusu yarışacak..Otomobil camiasının  önde gelen isimlerinden işadamı ve otomobil koleksiyoneri Cengiz Artam
13 Mayıs 2012 tarihinde,  sekizincisi düzenlenecek olan Tarihi Monako Grand Prix’ye, 1970 model March 701 otomobiliyle katılıyor.Otomobilin teknik olarak yarışa hazırlanmasıyla ilgili olarak İngiliz WDK firmasi ile anlaşan
Artam, koltuk, pedal ve direksiyon ayarları için efsanevi F1 pilotu Jackie Stewart’ın yarıştığı otomobili kullandı.
Cengiz Artam’ın yarışta kullanacağı 1970 March 701 – 10, Max Mosley başkanlığında kurulan şirket tarafından 1970 yılında 11 adet olarak üretildi. Monaco Grand Prix’sinde Cengiz Artam’ın kullanacağı otomobil, seri numarası 10 olan ve Güney Afrikalı pilot John Love’ın bazı Grand Prix ve özel yarışlarda kullandığı şasi olup, gücünü yaklaşık 500 beygir güç üreten 3 litre hacmindeki V8 Ford Cosworth motorundan alıyor.

Tarihi Monako Grand Prix (The Historic Grand Prix of Monaco) Monako Otomobil Kulübü tarafından, 1997’den bu yana 2 yılda bir olmak üzere Formula1 Monaco Grand Prix’den 2 hafta önce Monaco caddelerinde düzenleniyor.


13 MAYISTA YAPILACAK MONACO GRAND PRIX SINE KATILACAK OLAN CENGIZ ARTAM ,  FORMULA 1 ARACIN YARISA HAZIRLANMASI ICIN INGILIZ WDK MOTORSPORT ILE ANLASTI .
  MARCH 701  TUM VIDALARINA KADAR RONTGEN TESTINE GONDERILEREK YENI BASTAN TOPLANACAK . BU ASAMADA KOLTUK, PEDAL VE DIREKSIYON OLCULERI ICIN UNLU F1 SAMPIYONU SIR JACKIE STEWART IN   YARISTIGI, FOTOGRAFTAKI  IKIZ ARAC ORNEK OLARAK KULLANILDI.
..................................
 13 MAYIS TA YAPILACAK MONACO HISTORIC GRAND PRIX SINDE START ALACAK  PILOTUMUZ CENGIZ ARTAM ,YARISA DONINGTON PARK PISTINDE HAZIRLANIYOR. MARCH F1 ARACIN TUM AYARLARI HEM ISLAK HEM KURU ZEMINDE TEST EDILDI .
FORMULA 1 DE YARISACAK ILK TURK OLMASI NEDENI ILE PILOTUMUZ CENGIZ ARTAM INGILIZ BASININ ILGI ODAGI HALINE GELDI VE BIRCOK  YARISA DAVET EDILDI .
TURK MOTORSPORLARINI EN IYI SEKILDE TEMSIL ETMEK AMACI ILE BU HAFTA MONTE CARLO  YA GECECEK EKIBIMIZ DAMALI BAYRAGI GORMEYI HEDEFLEMEKTEDIR.

Artam denince akla Cengiz Artam'dan sonra Can Artam  ismide geliyor. Cengiz Artam'ın çocuğu olan Can Artam  özellikle  2005 yılındaki GP2 'de yarışmasıyla göz önüne çıkmıştı.Aslında gelecek vaad eden bu genç pilot nedense   GP2, US Barber Formula Dodge (şampiyon, ABD), North American Fran Am 2000 Pro Championchip, British F3, Formula 3000 yarışlarında  yer almasına rağmen desteklenmedi.
Resimlerin kaynağı ve ilgili bağlantılar; http://www.arclassic.com
http://www.tosfed.org.tr/haberler/2586/cengiz-artam-tarihi-monako-gp-ye-hazirlaniyor.asp
http://www.canartam.com/
 http://www.turkeyforum.com/satforum/archive/index.php/t-274588.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..