Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

YERLi OTO, YERLi UÇAK ve ÇiN OTOMOBiLi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Japonya  ziyareti öncesinde Japon Nikkei Gazetesine; 
Türkiye'nin yılda 4 milyon otomobil üretme hedefini anlatırken bir çok otomotiv firmasıyla beraber Honda ve Toyota'nın yatırımlarını arttırması , Nissan'ın da yatırım yapması gerektiğini ifade etti.
Otomobil ve diğer otomotiv yatırımlarından bahsedilirken alternatif yakıtlı özellikle elektrikli ve hibrid  motorlu araçlarda artış bekleniyor.
Yerli otomobil üretebilme  tartışmaları Devrim otomobili'nden bu yana en çok şu  son 3 senedir gündemde yer alıyor.
Yerli otomobil yanında yerli uçak konusunda 1930 ile 1950 yılları arasında bir çok uçak üretip, hatta ihraç ederken Amerika  ve benzeri girişimler sayesinde bindiğimiz dalı kesmişiz.Bu konuda Emin Pazarcı bir yazı yazmış, yazıda ilk hayalet uçağı
Türkiye'nin Etimesgut'ta  1946 ile 1947 yılları arasında geliştirip 1948 de uçurduğu bilgisini eklemiş. Hatta uçakların resimleride bu bağlantıda mevcut.
Bu konuya fazla yorum yapmaya gerek yok. Yorum-suz  demek daha doğru..
BMC'nin daha önce tanıttığı Vuran, Kirpi'den sonra sahalara çıkmaya hazırlalan yurtdışında da ilgiyle izlenen bir savunma aracı.
Çin'de gerçekleşen otomobil fuarıyla; Çin'in büyük bir pazar oluşu, kendilerini geliştirip dünyaya yayılma sürecinde oluşlarının yanında bir çok firmanında Çin'de üretim yapmak için uğraştığını d a bir kez daha hatırladık..18 milyon aracın satıldığı Çin pazarında, 2020 yılında satışların  30 milyona çıkması bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..