Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

6 iLERi YENi CHEVROLET CAPTiVA

SUV’nin Dünya üzerindeki ilk imalatçısı Chevrolet’den Yeni Captiva şimdi Türkiye’de...
Chevrolet'nin Güçlü Sportif SUV modeli yeni Chevrolet Captiva, yalnızca SUV pazarındaki en güçlü, kompakt, yedi koltuklu SUV modeli olmakla kalmıyor; aynı zamanda en güvenli SUV modellerinden biri olarak öne çıkıyor. Euro NCAP (Avrupa Yeni Otomobil Güvenlik Değerlendirme Programı) tarafından
gerçekleştirilen zorlu testlerin ardından, Chevrolet Captiva en yüksek not olan beş yıldıza layık görüldü.
Chevrolet Captiva etkileyici ve güçlü sportif tasarımı, güçlü ve etkili motor yapısı, genişliği ve isteğe bağlı olarak 5 veya 7 koltuklu kullanım seçeneği ve geniş bagaj hacmi sunan çok yönlülüğü ile birçok önemli SUV özelliği sunuyor.
Chevrolet'nin güçlü SUV’sinin dış görünümü 2012 senesinde baştan aşağı değişti; yeni görünümle daha güvenilir ve dinamik bir duruşa sahip oldu. Modelde tamamen yeni, en son teknoloji güçlü ve yakıt tasarruflu bir motor kullanıldı. Şaside de sürüş deneyimini daha akıcı ve mükemmel kılmak için bazı değişiklikler yapıldı. İç tasarımda önceki modellere göre çok daha kaliteli ve üst sınıf materyaller kullanıldı.

 
Türkiye’de satışına başlanan en yeni Chevrolet Captiva modelinin önü tamamen yenilenmiş. İç tasarımda bir dizi gelişmiş özellik, yeni motor ve yeni şanzıman ile sunuluyor. Aileler ve ailelerin günlük ihtiyaçlarına yönelik olarak tasarlanan yeni model, çağı yansıtan zamanın arabası olma özelliğini taşıyor. Tüm özellikleri ile ailelere olduğu kadar; dışarı çıkıp biraz macera yaşamak isteyenlere de kesinlikle hitap ediyor.

İddiası artan yeni Chevrolet Captiva’nın üstün yenilikleri dış tasarımı ile bir çok hayran kazandı. Bu yeni modelle dış tasarımı daha da çarpıcı özelliklerle donatıldı. Otomobilin ön tarafında anında dikkati çeken bir dizi özellik arasında, yeniden şekillendirilmiş ve oyuklaştırılmış motor kapağı, daha geniş çift boşluklu ön ızgara ve ortasında Chevrolet’nin logosu, prizma şeklinde ön farlar ve dikiz aynalarının dış kısımlarına entegre LED sinyal lambaları yer alıyor. Bu özelliklerin tümü yeni modelin atletik tarzını yansıtıyor.

Ön çamurlukta yer alan eğimli yan havalandırma kanalları Captiva’nın sportif yönünü öne çıkarıyor ve A sütunundan itibaren yükselen omuz hattıyla karakterize olan aracın etkileyici, şık profilini tamamlıyor.

Chevrolet Captiva'nın şasisi aracın dinamiğini artırmak, virajlarda daha etkin dönüşler yapabilmek, daha kusursuz bir sürüş deneyimi yaşatmak için yeniden tasarlandı. Elektronik Stabilite Kontrol Programı (ESC), Çekiş Kontrolü Sistemi (TCS) ve Fren Destek Sistemi (BAS) tüm modellerde standart olarak sunuluyor. Ayrıca, standart olarak bulunan ön, yan ve perde hava yastıkları da yüksek düzeyde emniyet sağlıyor. Captiva’da yokuşlarda kaymayı önleyen Yokuşta Kalkış Desteği (HSA) ve elektrikli el freni de bulunuyor.

Esas değişikliklerin yapıldığı yer Captiva’nın yeni motor kaputunun altında. Yeni 2.0 lt 163 beygir Turbo Dizel motor, yeni 6 ileri otomatik vites ve ekonomik yakıt tüketim sürüşü sağlayan sürüş modu ile Yeni Chevrolet Captiva şimdi daha güçlü ve ekonomik sürüş imkanı sunuyor. Yeni Chevrolet Captiva, 2.0 Tubo Dizel 163 beygirlik motoru ile performansı sağlarken; 100 km’de 7.7Lt ortalama tüketimi ile de yakıt tasarrufunun ideal dengesini sunmayı amaçlayan bir dizi gelişmiş teknolojiyi barındırıyor.
Chevrolet Captiva’ya binen sürücü ve yolcuları ferah ve geniş iç tasarım karşılıyor. Yeni Chevrolet Captiva'nın standart 7 koltuk özelliği iç mekanın çok kullanışlı bir şekilde kullanılabilmesine büyük imkan yaratırken iç mekan hacmi 1577 lt' kadar ulaşarak oldukça büyük bir geniş kullanım sağlamaktadır. Chevrolet Captiva tasarımcıları, diğer Chevrolet modellerinde yer alan bazı özellikleri bu modelde de uygulamışlardır.
Yeni Chevrolet Captiva modelinde Bluetooth Özellikli müzik sistemi sayesinde eller serbest (hands free) telefon ile görüşme yapabilme özelliği, USB bağlantı noktası ve harici cihazların bağlantısı için Aux -in özelliği standart olarak sunuluyor. Aynı zamanda yolcular gelişmiş akustik mühendisliği sayesinde, mükemmel ses deneyimi yaşıyor ve yol, rüzgar ve motor sesinden çok daha az etkileniyor.

Amerikan Chevrolet SUV Segmentinin Yaratıcısı Chevrolet, Suburban modeli ile dünyanın ilk SUV aracını üretti. Bu marka yetmiş yıl boyunca inanılmaz bir başarı elde etti ve ABD’de de bugün bile hala güçlü satışlarıyla dikkat çekiyor. Türkiye’de segment lideri olup rekor satışlara imza atan Captiva, Avrupa’da da başarılı satışlar yapmaktadır. Chevrolet Captiva’nın popülerliği tek bir bölgeyle sınırlı kalmadı ve İtalya, İspanya, Almanya, Türkiye, Fransa ve İngiltere’de de yüksek satış rakamlarına ulaşıldı. Türkiye’de SUV segmentini büyüten Chevrolet Captiva, pazara girdiği andan itibaren liderliği elden bırakmamıştır.
Captiva gibi bir aracın çekiciliği her amaca uygun kullanılabilmesinde yatıyor: Chevrolet Captiva’yı bir gün alışveriş koşturmasında, ertesi gün tüm aile fertleriniz ya da yakınlarınızla birarada yapacağınız gezilerde, bir sonraki gün de off-road macerası ya da hafta sonu deniz kenarına yolculuk için kullanabilirsiniz. Modern çok yönlülüğü ve her işi yapabilme özelliği sayesinde Chevrolet Captiva, yalnızca ailelerin değil, alışılagelmiş sedan ya da hatchback modellere alternatif olarak kendi yaşam tarzlarını yansıtacak modeller arayanların da ilgisini çekecek.

Yeni Chevrolet Captiva, LT ve LTZ şeklinde iki donanım seviyesi ile Türkiye’de satışa sunulmuştur. Her iki donanım seviyesinde 7 koltuk ve elektrikli sunroof standarttır. 19'' alaşımlı jantlar, bluetooth özellikli müzik sistemi, otomatik katlanabilir yan aynalar, koyulaştırılmış yan ve arka camlar, elektronik klima kontrollü klima, ısıtmalı ön koltuklar, yağmur sensörü, ön ve arka park sensörü gibi zengin donanım özellikleri ile Yeni Chevrolet Captiva satışa sunulmuştur. Yeni Chevrolet Captiva'da otomatik vites kolu bölümünde yer alan ekonomik sürüş moduna basılarak, daha ekonomik yakıt tüketim imkanı elde edilebilir. Bu özellik sayesinde aracın vites geçişlerini, devir seviyesini ve gaz pedalını kontrol etme durumu devreye girerek, ekonomik sürüş sunmaktadır.

163 hp beygir güçlü motora sahip Chevrolet Captiva’daki performans değerlerine bakılırsa; 0’dan 100km’ye 9.9 saniyede çıkabiliyor ve saatte en fazla 189 km/h hız yapma özelliği bulunuyor. Chevrolet Captiva’nın yeni güç aktarım mekanizmasının ayrılmaz parçası yeni, altı ileri tam otomatik vitesi. Yeni otomatik vites kutusu ful otomatik modda kullanılabildiği gibi, Sürücü Vites Kontrolü (DSC) ile sürücünün tercihine göre düz vites olarak da kullanılabiliyor.

Yeni Chevrolet Captiva’nın şasisi aracın dinamiğini artırmak, virajlarda daha etkin dönüşler yapabilmek, daha kusursuz bir sürüş deneyimi yaşatmak için yeniden tasarlandı. Tüm modellerde standart olarak yer alan Elektronik Stabilite Kontrol Programı (ESC), Çekiş Kontrolü Sistemi (TCS) ve Fren Destek Sistemi (BAS) yüksek düzeyde emniyet sağlıyor.

Elektronik olarak kontrol edilen hıza duyarlı direksiyon daha etkili yönlendirme sağlıyor ve sürücünün direksiyonu çevirirken çok fazla efor sarf etmesini gerektirmiyor. Chevrolet Captiva’larda ilk kez kullanılan Yokuşta Kalkış Desteği (HSA) özelliği de fren pedalından ayak çekildikten sonra %3 eğimli bayırlarda ya da daha dik yollarda 1.5 saniye boyunca aracı sabit tutuyor. Bu şekilde de yokuşlarda kayma önleniyor ve çok daha güvenli sürüş mümkün oluyor.

Tüm bu mükemmel özellikleri ile Yeni Chevrolet Captiva, Türkiye’de 85.650 TL’den başlayan fiyatlarla pazardaki yerini alıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..