Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

200 MiLYONUNCU TOYOTA ÜRETiLDi

200 milyonuncu Toyota, 77.ci yılda bantlardan indi..İlk Toyota otomobili 1935 yılında üretilirken 200 milyon araçtan 145 milyonu Japonya'da; Türkiye, Portekiz, Çek Cumhuriyeti , İngiltere, Rusya ve Fransa'nında yer aldığı Japonya dışı tesislerde  ise 55 milyon araç üretildi.11.ci nesli üretilen Toyota Corolla, en çok üretilen model olurken dünya sıralamasında da ön sıralarda yer alıyor.





Geçtiğimiz senelerde dünya otomobil üretiminde ilk sıraya çıkıp deprem ve tsunami felaketinden sonra gerileyen firma , hızla toparlanarak ilk sıraya yerleşmeye çalışıyor.
 Subaru'nın % 16.5 hissesine  de sahip olan  firma; Toyota markasından başka Lexus, Scion ve Hino markalarını da bünyesinde barındırıyor. Corolla'dan başka en çok üretilen modellerden bir olan Land Crusier ise 1951 yılından beri üretiliyor.Yeni modelleriyle beraber özellikle çevreci bir otomobil olan Toyota Prius ve Toyota yalın üretim sistemide  Toyota'yı gündem de tutan konulardan bazıları..En fazla imal edilen Toyota Corolla'nın üretim sayısı 39 milyondan fazla...Unutmadan, Yeni Corolla yakında Adapazarı tesislerinde bantlardan inecek..




 1961, Toyota Publica (üstte). 
1935, ilk Toyota otomobil A1 (allta).






1978 model Toyota Celica (üstte). 1981 model Toyota Soarer (altta).






Toyota Prius ve Toyota Land Cruiser 2010 yılındaki İstanbul Auto Show Fuarında.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..