Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

EN BÜYÜK MOTORSPORLARI FESTİVALİ ve V1 CHALLENGE

Türkiye’den dünyaya yayılan ilk özgün motorsporları organizasyonu V1 Challenge, 3’üncü ayak mücadelesi için 16 Eylül Pazar günü, motorsporları sevenlerle İzmit Körfez Pisti’nde buluşuyor. Avrasya Otomobil Sporları Kulübu’nün (AVOK) düzenlediği “Motorsporları Festivali” kapsamında düzenlenecek yarışta, ziyaretçiler, “Caddelerde can vermek değil, pistlerde can bulmak istiyoruz” sloganıyla bir araya gelecek . 





Üretimi Volkan Işık tarafından yapılan VOLKİCARile gerçekleştirilen Türkiye’nin ilk özgün motorsporları şampiyonası V1 CHALLENGE’ın2012 sezonun ilk yarışı 27
Mayıs tarihinde Tarsus’ta gerçekleştirilmiş 10 bine yakın izleyici sayısına ulaşmıştı. 2’inci ayak ise İzmit Körfez Yarış Pisti’nde Serdar Bostancı, Murat Bostancı ve Yalçın Arsan gibi tecrübeli misafir pilotların da katılımıyla müthiş bir mücadeleye sahne oldu.

V1 Challenge’ın 9 Eylül tarihindeAydın’da 15 Eylül’de İstanbul Başakşehir’de gerçekleştirilmesi planlanan 3 ve 4’üncü ayak yarışları ise






Afyonkarahisar’da, meydana gelen patlamada şehit olan 25 askerimizin anılarına duyduğumuz saygı nedeniyle, Türkiye genelinde ilan edilen yas kararına paralel olarak, ilgili belediyelerin almış oldukları kararla iptal edildi.

Elim olay sonucu ertelenen V1 Challenge 3’üncü ayak mücadelesi 16 Eylül Pazar günü, İzmir Körfez Yarış Pisti’nde gerçekleşecek.







V1 Challenge Türkiye’nin ilk motorsporları festivalinde







Türkiye’nin ilk ve en büyük Motorsporları Festivali olarak Avok tarafından organize edilen etkinlikler kapsamında gerçekleştirilecek V1 Challenge 3’üncü ayak mücadelesi, bu kez farklı etkinliklere de sahne olacak. “Caddelerde can vermek değil, pistlerde can bulmak istiyoruz” sloganıyla yola çıkan Avok, bu kapsamda düzenlediği festivalde sadece yarış organizasyonu değil, otomobil sporların ilgi duyan herkese bilgilendirme sohbetleri de düzenleyecek.

Motorsporlarına ilgi duyan herkesin katılımına açık olan festival, 16 Eylül Pazar gün saat 10.00’da başlayıp 18.00’e kadar devam edecek.

3. Ayak sıralamayı değiştirir mi?







Tampon tampona mücadelesiyle her zaman izleyenlerin nefesini kesen V1 Challenge’ta yine ilk üç sırayı paylaşan pilotlar yine para ödüllünün sahibi olacak. Sporcuyu ve motorsporlarını destekleyen bu uygulamayla, bu sene yarışı 1’nci bitiren pilot 6 bin lira, 2’inci 4 bin lira, 3’üncü ise 2 bin lira kazanacak.


V1 Challenge 3’üncü ayak öncesi puan durumuna göre ilk üç sırayı geçtiğimiz 3 senenin Türkiye Ralli Şampiyonu TeliaSonerasponsorluğundaki Yağız Avcı, ilk V1 Challenge sezon kupasının sahibi Doğuş Çay sponsorluğundaki Burak Çukurova ve MSA destekli aracıyla yarışan Göksun Erkek paylaşıyor.

TeliaSonera’nın ana sponsor olduğu V1 Challenge’a, Lassa, Castrol, ISS Catering Services, CMS, Vakkorama ve Power FM ise co-sponsor olarak destek veriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..