Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

OTOMOBiL DÜNYASINDAN

Otomobil ve  onunla bağlantılı  alanlarda bir çok gelişme oluyor.Bazıları pek fark edilmeden su gibi gündemden geçip gidiyor.
 Ve yaşadıklarınız...
Bu yazıda kısa bir bakışla otomobil dünyasına bir göz atalım.

 Devrim Otomobil'i Eskişehir'le, farkında olunmasa da özdeşleşmiş durumda.Eskişehir Valisi, şehir
içindeki taksilere Devrim Otomobili görünümü verileceğini kısaca Devrim Otomobili'nin replikalarının yolcu taşıyacağını geçen hafta içinde basına açıkladı. Hem Devrim Otomobili ve yerli girişimlerin nasıl bir süreçten geçtiğini hatırlamak hemde tarihi bir olaya dikkat çekmek adına güzel ve olumlu bir haber.
Geçen hafta içinde TRT Avaz kanalında Otovizyon programında İstanbulPark'ta ki kamyon yarışı ile TransAnatolia Rallisi'nden bahsedildi, görüntüler geçildi.Kamyon yarışını bende  tribünden izledim, güzel ve keyifliydi, F1 ve pist yarışlarının yerini tutamaz ama iyiydi. Hatta Porsche 911'lerin de bulunduğu Türkiye Pist Yarışı'nın bir etabı da ,İstanbuPark'ta kamyonlarla aynı günde yapıldı. Seyirci sayısı içinse, denizde bir damla gibiydi demek yerinde olurdu!
 Dakar ve daha bir çok uluslararası yarışta bayrağımız dalgalandıran  ve TransAnatolia Rallisi'nde kaza sonucu hayatını kaybeden Kemal Merkit'ten bahsedilmemesi; ya unutmuş olmaktan yada bilgisizlikten kaynaklandı.Programda TransAnatolia Rallisi anlatılırken kazadan da  bahsedilmeliydi.

İETT'nin son dönemde ihalelerini Mercedes Benz Türk, Otokar, Karsan almıştı. 
Bu firmalardan Otokar Cobra araçlarını Kazakistan'da üretecek..

Yerli otomotiv firmalarından BMC'de ise halen ses yok.Çalışanlar maaşlarını aylarca alamadıkları gibi diğer alacaklılar ve araç teslimi hatta hayati değer taşıyan Kirpi'lerin teslimi bile zor durumda. 
Ancak  firma yöneticileri  bu konuda bir hareket içinde değiller gibi görünüyor. Zira basında ki bilgilere göre ve çalışanarın yorumlarına göre değişen bir şey yok. BMC en kısa sürede sorunlarını çözmeli ve daha iyi konumlara gelmelidir.Yoksa her türlü imkanı olan koskoca tesis-ler gözgöre göre yok olacak...
Son haber Otoajanda'nın haberine göre BMC ile İş Bankası arasında anlaşma yapılmış, bayramdan sonra Kirpi üretimi başlayacak.İnşallah üretimin başlamasından sonra soruna sebep olan kişiler firmadan uzaklaştırılır.

İstanbulPark'ı ihale sonucu 10 yıllığına MC Yarış Sporları işletecek..Hayırlı olsun...

Kemerburgaz - Kağıthane -Alibeyköy yollarının birleştiği ve TEM'e bağlantısı olan yolda çalışma sebebiyle yolun daralması, kamyonlar,  yolcu otobüslerinde katkısıyla akşam saatlerinde büyük bir trafik sıkışıklığı  yaşanıyor. Aynı yerde 1 saate yakın beklemek durumunda kalıyorsunuz. Yetkililerin bu konuda bilgisi var mıdır bilinmez! ama o güzergahı kullanacaksanız  yiyecek durumunuz ve diğer ihtiyaçlarınızı gözden geçirin!!!

KİA'nın yeni otomobili Cee'd Sports Wagon satşa sunuldu.

Otomobil severlerin, ve sektörün heyecanla beklediği  2012 İstanbul  Auto Show Fuarı'na sayılı günler kalırken tanıtılacak  otomobiller ve sergilenecek konsept otomobiller belli olmaya başlıyor.Örneğin Citroen; C-Elysée'yi satışa sunarken GTbyCITROËN adlı konspt otomobilde ziyaretçilerin önüne çıkacak..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..