Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

HYUNDAiNiN ELEKTRiKLİ SPOR HATCHBACK OTOMOBiLİ

 Hyundai, alternatif yakıtlarla ilgilenirken hava, su, toprak gibi elementlerden esinleniyor.Mevcut motorlarda yakıt tüketimini düşürürüken, hidrojen ve elktrikli motorlara sahip yeni otomobillerde geliştiriyor.İstanbul Auto Show'da hidrojenle çalışan iX35 Fuel Cell ile  elektrikli i-Oniq Consept doğayı kirletmeyen  otomobiller olarak dikkat çekti.Otomobil, Hyundai tarafından elektrikli hathback spor otomobil olarak tanımlanıyor.


 Gülen yüzü andıran i-Oniq Consept , 109 beygir gücünde lityum iyon pillere sahip elektrik motoruyla beraber 1 litrelik, 3 silindirli, 61 beygir gücünde benzinli motora da  sahip.
Elektrikle 120 km , her iki motorla 700 km'lik bir  yol gidilebiliyor Co2 .Egzos salınımı ise 45 g/km.
 Uzunluğu 4.4 metre olan otomobilde elektrikli motor menzil uzatma amacıyla kullanlıyor.
i-Oniq Almanya'daki tasarım merkezinde geliştirilmiş.
 Keskin karakterli otomobilde keskin hatlar zaman zaman yuvarlak çizgilerle birleşmiş durumda.

Füturistik otomobil için, Hyundai Motor Avrupa Baş Tasarımcısı Thomas Bürkle, “İki kemerli ve kıvrımlı tasarımı güçlü ve hareketli bir kontrast oluştururken, arka dizaynıyla da farklı bir duruş sergiliyor. Keskin karakterli çizgileri ve yumuşak ama kaslı görüntüsüyle kendine özgü özellikleri var. Ön çamurlukların profil hatları maksimum görsellik sunarken, coupe görünümü önden arkaya doğru uzanan çizgisiyle pekiştiriyor” şeklinde yorum  yapıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..