Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

TT MOTOR'DAN YERLi ÜRETiM HAKKINDA AÇIKLAMA

TT Motor'un son günlerde gündem oluşturan yerli üretim hakkındaki basın açıklaması; Suudi Arabistan Krallığı 35 bin metrekare üzerine TT Motor için dünyanın en teknolojik ve modern fabrikasını kuruyor. Denize sıfır olan fabrika arsası devlet tarafından TT Motor’a tahsis edilmiştir. Bu alanda TT marka vasıtalar (polis, sahil güvenlik botları, TT motorlar, bisikletler, özel otobüs ve araçlar) üretilecek.





" Bu konuda ön iyi niyet protokolleri imzalanmış olup projenin detayları görüşülmeye başlanmıştır.Şu an üretim yerinin Suudi Arabistan olması şartı üzerine görüşmeler sürüyor. 

Basında Sayın Fatih Altaylı’nın kaleme aldığı haber sonrasında değerli basın mensubu dostlarımızın soruları üzerine bu bilgilendirilmenin yapılmasını TT Motor adına uygun gördük. Gelişmeler hakkında sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.  "

Tarhan Telli
TT Motor A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı




TT Motor ve Tarhan Telli Hakında;
" Tarhan Telli; hayalinin peşinden giden, inanan ve bunun için savaşan bir Türk girişimcisidir.18 yaşına geldiğinde ailesi biz sana araba almayız, sen kendi kendine ne yapabiliyorsan onu yap der ve 1995'te babasının hediye ettiği 1976 model bir hurda bir araba üzerinde projeler çizmeye başlar. Sanayi sitesinde 2 sene bunun üzerinde çalışır. Bu süre zarfında ihtiyacı olan bütün altyapıyı en sağlam şekilde edinir.

Bahçeşehir Üniversitesi Visual Design Bölümü'nden mezun olur. Daha sonra kendisinin Chopper'cıların Mekkesi olarak kabul ettiği California'da "Art of Design" lisansüstü programlarını başarıyla tamamlar.

Tarhan Telli, bir sene boyunca Amerika’da gece gündüz demeden para vererek çalışan tek Türk’tür. Amacı bu işin merkezi olan Kaliforniya’da işi öğrenmek ve 50 yıldır motosiklet sektörünün Kaliforniya’da neden çıktığını bulmaktır. Bu süreçte 30’a yakın yerde çalışır. Bir özelliklerinin olmadığını ve kendi bilgisiyle bunu Türkiye’de yapabileceğine karar verir.

TT Motor’u Türkiye’ye döviz getirmeyi ve ülkesinde istihdam oluşturmayı hedefleyerek 2005 yılında kurar. Türk malı motosiklet üretimine 2005 senesinde başlar. TT Motor, yüzde 100 Türk firmasıdır. Telli, Türkiye’de motosiklet tasarlayan tek isim olur. İstanbul’un merkezindeki showroom’u, 2500m2 kapalı alan içerisinde pres atölyesi, karoser, montaj işlem üniteleri ve üretim bandıyla bir ilktir. 

Telli, kısa sürede kalitesiyle dünya piyasalarında söz sahibi olur ve Dünya devleri Ducati, Harley Davidson gibi markalardan daha pahalı motorlar satar.

Tarhan Telli 2008 yılında "International Motorcycles Association" tarafından Master ünvanı alır. Bu sektörel bir unvandır. Telli’nin dışında dünyada motosiklet üreten sadece 10 tane Master var.

2009 senesinde Custom Chrome firması tarafından "Best Business Performance in Growing Markets" ödülü alarak sektörde çok iyi bir pozisyon elde eder. 
ideali olan bir Türk markası yaratmayı ve bunu dünyada kabul ettirmeyi başarır. 

Tarhan Telli, dünyanın dört bir yanına sattığı motorlarla, aldığı ödüller sonrasında yabancı yatırımcıların sayısız teklifleri ile karşılaşır. Bu yatırımcılar kendi sanayi bakanlarıyla gelerek ülkelerine TT Motor’u götürmek isterler. Onları geri çevirmelerinin tek bir nedeni vardır. O da üretimimizde Türk malı olarak kalabilmek. Bu ülkelerin amaçlarının TT Motor’u kendi ülkelerine götürüp yabancı ülkelere katma değer ve imaj katılmasını istemez. Kendisine ortaklık teklif eden ya da satın almaya gelen çok büyük markaları geri çevirir. Tek bir amacı vardır. O da Türk’ün neler yapabileceğinin dünyaya göstermektir.

Tarhan Telli'nin başarısı dünyaca tanınmış kurum ve kuruluşlar nezdinde ses bulur. Discovery Channel, İstanbul lansmanında ona ve TT ekibine özel bir alan tahsis eder. Discovery Channel TT CUSTOM CHOPPERS belgeselini hazırlar. Alman ZDF kanalları belgesel yapar. Arap Televizyon kanalları başarılarını anlatır.
info@ttmotor.com.tr  "


Kaynak; https://www.ttmotor.com.tr/
http://www.otometre.com/search/label/TT%20Motor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..