Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

TÜM ZAMANLARIN EN VOSVOS'U

 Volkswagen Beetle, otomobil dünyasının; zamanın en  yeni teknolojileriyle üretilen klasik otomobillerindne biri. Çizgisiyle, tasarımının verdiği tebessümle otomobilseverlerin gönlünde yeri başkadır. İlk Beetle / kamplumbağa / tospağa / böcek imal edilirken alt gelir düzeyine hitap ediyordu. Şimdiler de biraz daha yukarılara hitap ediyor. Gerçi İstanbul Auto Show'da tanıtılan modelin, önceki versiyonuna göre hesaplı olduğu söylenebilir.





 


İstanbul AutoShow'da Volksvagen yeni modellerini, Avrupa Lansmanı yapılan Jetta Hybrid'i, konsept otomobilini sergilerken en çok ilgi gören araçlardan biri de  II.ci Dünya Savaşı'ndan beri üretilen arada kesintiler olsada (yaklaşık 90-2000 arası) otomotiv dünyasının kilometre taşlarından bir olan Beetle idi.Siyah, beyaz ( GS' lıyım ama bu yazı için en büyük BJK!), kırmızı olmak üzere bir çok renkte modeli sergilenen otomobilin  1.2 TSI ve 1.4 TSI olmak üzere iki hacimde  motor seçeneği bulunuyor.




 105 ve 160 beygir , otomatik ve düz vites seçenekleriyle alıcılarını bekliyor, Yeni Beetle..




 


Volkswagen'in Türkiye'de otomobil üretme durumu tekrar gündem gelirken bazı yetkililerce firmanın Türkiye'de 50 000 küçük otomobil üretebileceği  ifade edildi. Bu üretim olursa  aynı gruba ait MAN fabrikasının bu üretimi  gerçekleştirme ihtimali yüksek. Hatırlanacağı gibi 1970'li yıllarda az sayıda da olsa Volkswagen markalı pikaplar Çiftçiler  Firması tarafından  montajlanmıştı..




 





Kırmızı Beetle, dışı kadar içinde de aynı rengi barındırıyor.
Bu durum, otomobili daha çekici hale getirmiş.




Yakıt tüketimi modeline göre 100 km'de genel olarak 5.9 ile 6.2 litre arasında değişiyor.




AZami hız  180 ile 207 km arasında değişiyor.







Otomobilin fiyatı 22.900 Euro + 690 TL ile 31.400 Euro + 834 TLarasında değişiyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..