Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

VESPA'DAN EFSANE MODEL LXV 125 ie,TÜRKiYE'DE

Avrupa’nın En Çok Satan 2 Tekerleklisi’ Vespa’nın tüm dünyada bir ikon olarak görülen 125 cc’lik modeli LXV 125 ie, yeni ve daha gelişmiş bir elektronik yakıt enjeksiyon sistemiyle yeniden Türkiye’de satışa sunuldu.




Vespa’nın “Vintage” ailesinin en küçük modeli olan Vespa LXV 125 şimdi daha temiz çalışan bir motor, düşük yakıt tüketimi, akıcı güç ve daha üst seviyede sürüş keyfi sunuyor. Vespa, değişmeyen başarısının temelinde yatan teknolojik üstünlüğü, 1960’ların klasik tarzından esinlenen Vespa LXV 125 ile bir kez daha kanıtlıyor.

İtalyan motosiklet ikonu Vespa LXV, benzersiz görünümü ve içerdiği en son teknolojiyle, yenilik ve geçmişten gelen zarafeti bir arada sunuyor. 2006 yılında Vespa’nın 60. yıldönümüne özel olarak üretilerek ilk kez motor severlerle buluşan Vespa LXV 125, biçim ve işlev itibariyle 1960’ların klasik tasarımlarından izler taşıyor. Üstelik Vespa’nın durmaksızın devam eden mükemmellik arayışının sonucunda, Vespa LXV karbüratörünü geride bırakarak yüksek teknoloji ürünü yeni yakıt enjeksiyon sistemine geçiş yaptı. 

Eşsiz teknik donanımıyla çevreci bir model
Vespa LXV’ye gücünü veren 125 cc motorun elektronik yakıt enjeksiyonu içeren yeni modeli, Piaggio Group’un genel merkezi ve dünyanın en önemli motor araştırma merkezlerinden biri olan Pontedera’da tasarlandı ve geliştirildi. Piaggio Group, günümüzün bilgisi ve farkındalığı gün be gün artan kullanıcılarına sadece performans, güvenilirlik ve emniyet değil, aynı zamanda çevreye saygı duyan bir aracı kullanmanın verdiği gönül rahatlığını da sunuyor.
Vespa LXV sahip olduğu yakıt enjeksiyonu sayesinde yakıt tüketimi ve emisyonlarını da azaltıyor. Vespa LXV, çevre kimliğini geliştirerek eksiksiz şehir scooterı imajını güçlendirmeye devam ediyor. 

Sağlam, güvenilir ve yakıt tasarruflu
Vespa LXV, elektronik yakıt enjeksiyonunun eklenişiyle halihazırda son emisyon standartlarını karşılıyor ve dillere destan bir yakıt tasarrufu sunuyor. Sağlam ve güvenilir 125 cc’nin, 4 zamanlı, iki supaplı hava soğutmalı motorunun performansı artık çok daha fazla. Modelde aynı zamanda hem güç hem de tork daha yüksek. Üstelik tüm bunlara düşük motor hızlarında da ulaşmak mümkün. 

Vespa LXV’nin elektronik enjeksiyon sistemi, yanma odasındaki hava/yakıt karışımının her daim optimum düzeyde tutulmasını sağlarken tek silindirli ünite şimdi düşük motor hızlarında daha akıcı ve aşamalı olarak hızlanıyor. Bunun sürücüye sunduğu en önemli faydası ise şehirlerdeki tipik sonu gelmeyen durma-kalkma durumlarında bile daha akıcı güç sağlaması.
Vintage tasarımıyla en çok ilgi gören Vespa modeli 

Vespa LXV, ilk kez 1960’lardaki Vespa modellerini anmak üzere tasarlandı
Dünyanın büyük sosyal ve kültürel değişimlere sahne olduğu 60’larda özgürlüğün sembolü olan Vespa modellerini saygıyla selamlayan Vespa LXV, ilk görüşte kendini belli eden bir tarza sahip. Vespa LXV, ticari başarısı ve ürün teknolojisini geliştirme çabasıyla tanınan dünya markası Vespa’nın tarihindeki en önemli modellerden biri.
Vespa LXV 125 ie Türkiye’de bej rengiyle satışa sunuldu.
Satış Fiyatı: 3.990 Euro


Ferco Motor Hakkında
Ferco Grup bünyesinde faaliyet gösteren Ferco Motor, 2000 yılından bu yana, Avrupa’nın 1. dünyanın en büyük 4. motosiklet üreticisi olan Piaggio & C.S.p.a’nın, Türkiye genel distribütörlüğünü yapmaktadır. Piaggio & C.S.p.a bünyesindeki Piaggio, Vespa, Gilera, Aprilia, Moto Guzzi ve Derbi markalarının satış ve satış sonrası hizmetlerini, Türkiye genelinde 24 ilde, 40'ı aşkın bayii ve yetkili servisiyle vermektedir. Ferco Motor, scooter kültürünü yaymak amacı ile satış ve satış sonrası hizmetler haricinde de yatırımlara imza atmaktadır. Güvenli sürüş merkezi Vespa Academy, kullanıcılarını etkinlikler ve gezilerle bir araya getiren Vespa Lovers Club, Vespa kiralama hizmeti Almost My Scooter ile motosiklet kültürünün her alanında hizmet veren Ferco Motor’u daha detaylı bilgi için www.fercomotor.com.tr adresinden ziyaret edebilirsiniz.


Vespa LXV 125 ie – Teknik Özellikler


Motor
4 zamanlı tek silindirli elektronik enjeksiyonlu

İç çap x strok
57/48,6 mm

Motor kapasitesi
124 cc

Maksimum tahrik mili gücü
7,9 kW (10,7 hp) at 8.250 rpm

Maksimum tork
6.500 rpm’de 9,6 Nm

Yakıt
Kurşunsuz benzin

Zamanlama sistemi
Üstten tek kam mili (SOHC) - silindir başına 2 supap

Soğutma Sistemi
Basınçlı hava

Yağlama
Karterli yağlama

Marş
Elektrikli

Debriyaj
Titreşim amortisörlü otomatik kuru santrifüj kavrama

Vites
Tork sunuculu “twist-and-go” CVT (sürekli değişken şanzıman)

Taşıyıcı yapı
Kaynaklanmış destekli çelik levha gövde

Ön süspansiyon
Helezon yaylı ve çift etkili tek darbe emicili tek taraflı bağlantı kolu

Arka süspansiyon
Ayarlanabilir ön yüklü ve çift etkili hidrolik darbe emicili helezon yayı

Ön tekerlek jantı
Basınçlı alüminyum döküm alaşım 2.50x11”

Arka tekerlek jantı
Basınçlı alüminyum döküm alaşım 3.00x10”

Ön lastik
İç lastiksiz 110/70-11”

Arka lastik
İç lastiksiz 120/70-10”

Ön fren
Hidrolik olarak çalışan 200 mm ø paslanmaz çelik disk

Arka fren
Mekanik olarak çalışan 110 mm ø silindir

Uzunluk/genişlik
1.770/740 mm

Sele yüksekliği
785 mm

Aks aralığı
1,280 mm

Yakıt deposunun kapasitesi
8,2 litre

Emisyon (egzoz, ses)
Euro 3

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..