Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

AVRUPA'DA SATILAN ÇiN OTOMOBiLLERi

Çin 'in imal ettiği çoğu ürün dünyanın bir çok ülkesinde olduğu gibi her alanda direkt veya dolaylı olarak Türkiye de satılıyor, kullanılıyor.Özellikle otomobil ve ticari araç olarak mesafeli yaklaşılsa da güvenlikle beraber kalite soru işareti oluştursa da bazı Çin markaları Avrupa'da faaliyet gösteriyor. Avrupa Birliği ülkelerinde kalite ve






güvenlik şartlarına uygun olarak (Euro normlarını karşılıyor demek!) Çin otomobil ve ticari araçları da satışa sunuluyor.

Gerçi yıllar önce, Landwind'in Isuzu bazlı Opel
Frontera'sına benzeyen bir aracıyla girdiği güvenlik testlerinin sonuçları, bu araçlara Avrupa Birliği ve Türkiye'den endişeyle bakılmasına sebep olmuştu.

Araştırabildiğim kadarıyla Avrupa Birliği'nde satışı yapılan Çin markalı otomobil ve araçlar şunlar; JMC , DFM , DFSK ( DFM iştiraki), Changhe, Landwind (CV-9), Brilliance, Geely, Chery, Great Wall.




Markaların bazıları bir ülkede satılırken bazılarıda bir kaç ülkede satışa sunuluyor.
JMC , DFM , DFSK , Changhe indimo.eu bağlantısının yer aldığı şirket tarafından Almanya'da satılıyor.

İtalya'da Chery bazlı DR montaj/üretimi yapılırken Bulgaristan'da ise Great Wall ortaklığıyla Litex Motor otomobil üretiyor.Diğer taraftan artık Geely'e ait olan Volvo'yu da Çin markası olarak sayabiliriz!


Çin Otomobilleri
Açılın Çin Otomobilleri geliyor..
Saab Beigi, Raeton, Brillance

2 yorum:

  1. edit :

    King Long Otobüslerinden sonra Almanya pazarina Golden Dragon
    Markasi giris yapti.King Long Otobüslerin ithalatini Avusturyali bir Sirket gerceklestiriyor.

    http://www.gdbus.de/

    http://www.kinglong-austria.at/

    metin

    YanıtlaSil
  2. Metin Üstadım, verdiğin bilgiler için teşekkürler...Aslında King Long, İngiltere'de ve Bulgaristan'da de satılıyor.Unutmuşum eklemeyi..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..