Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

DERiNDERE'NiN ELEKTRiKLi OTOMOBiL PROJESi ve BASIN AÇIKLAMASI

Geçtiğimiz günlerde Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı, üyelerinden bir firmanın elektrikli otomobil üreteceğini, test sürüşlerinin yapıldığı ve önümüzdeki süreçte , işlemlerin tamamlanmasından sonra aracın ortaya çıkacağına dair beyanatlarda bulundu.
Ayrıca bazı yayın organlarında MÜSİAD üyelerinden 10'a yakının elektrikli otomobil üzerine çalıştığı yönünde haberler çıktı.Bugün ise MÜSiAD üyelerinden Toyota Bayii Derindere'nin elektrikli otomobil prototipi ürettiği yönünde haberler yer aldı; internet  ortamında..Yazılanlara göre, DMA Derindere Motorlu Araçlar Sanayi ve Ticaret adlı Derindere'ye ait olan ortaklı firma; hibrid, elektrikli projeler ve otomobil üretmek amaçlı kurulduğu ve standart bir Toyota Corolla
üzerinde denendiği ifade edilirken elektrikli motorun  General Motors'a bağlı REMY'den alınacağı ve bu motorun aracı  elektrikle 56 km, hibrid olarak 640 kilometrelik menzile ulaştırdığı yazılıyor.
Azami hız ise 160 km olarak gerçekleşiyor.

Daha önce Ford ve Fiat otomobillerinin satışını da yapan Derindere'nin
  aracın tanıtımını 1 Şubat'ta yapacağı  bilgisi yer alıyor medyada
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/22240573.asp bağlantısında da  Bilim, Sanayi veTeknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün  konuyla ilgili olarak; Müsiad Başkanı'nın bahsettiği çalışmanın, elektrikli araca dönüşüm projesi olduğu ve bunun markalaşarak üretime dönüşme çabası olduğu şeklinde bir yorum yapıyor.
Bu konu medya ve internet ortamında  konuşulurken Derindere Şirketler Grubu tarafından  bir basın açıklaması  yapıldı;

Bazı medya kuruluşlarında bilgi kaynağı olmadığımız ve ağırlığı duyuma dayalı yorumlardan oluşan birtakım haberlere yer verilmektedir. Girişimci ve dinamik bir yapıya sahip olan Derindere, her dönem kendi işi ile ilgili gelişmelere ve yeniliklere açık olmuştur. Kurumumuz, faaliyetleri ile ilgili kamuoyunu ilgilendiren her konuyu doğru zamanda ve tüm detayları ile paylaşacak kadar şeffaftır. 

Derindere camiasının en büyük hedefi; faaliyette bulunduğu her alanda, koşulsuz müşteri memnuniyetini sürekli kılmak, istihdam sağlamak ve ülke ekonomisine katma değerler yaratmaktır.

Otomotiv Sektöründe, 45 yılı aşkın bilgi, birikim ve deneyime sahip Derindere Şirketler Grubu olarak, konu ile ilgili yakın gelecekte düzenleyeceğimiz bilgilendirme toplantısıyla tüm kamuoyunu aydınlatacağımızı saygıyla bilgilerinize sunarız.
DERİNDERE ŞİRKETLER GRUBU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..