Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

EFSANE YENiDEN DOĞUYOR; MASERATi QUATTROPORTE

Chrysler-Fiat birlikteliğinin üst düzey markalarından Maserati,
 Quattroporte'u yeniledi..
  Lüks ve prestijli spor otomobil üreticisi İtalyan marka, lüks sportif sedan segmentinin öncüsü olarak tarihe geçen  Maserati Quattroporte modelinin altıncı neslini yollara çıkarıyor.
2013 yılının Ocak ayından itibaren Türkiye'de satışına başlanacak olan Yeni Maserati Quattroporte, Tofaş çatısı altında
yer alan FerMas Oto tarafından lüks sportif sedan müşterilerinin beğenisine sunulacak.Araç daha yollara çıkmadan Türkiye’den sipariş aldıklarını dile getiren FerMas Oto Satış ve Pazarlama Müdürü Ferhat Albayrak,
 “2013 yılında ise Türkiye’de toplam 10 adet yeni Maserati Quattroporte satışı gerçekleştirmeyi hedefliyoruz, sürprizlere de hazırlıklıyız” açıklamasında bulundu.
Yeni Maserati Quattroporte’nin rakiplerine kıyasla daha uzun bir model olduğuna dikkat çeken Albayrak, “Maserati, uzun bir aradan sonra yeni Quattroporte modemiyle “şoförlü kullanım” karakterini yeniden ön plana çıkarıyor. Yeni Maserati Quattroporte aynı zamanda yeni Maserati sedanlarının ilk habercisi olması bakımından da büyük öneme sahip. Yeni modelimizin etkisiyle 2013 yılında Türkiye’de yıllık satışımızı 30 adede çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.
Ferhat Albayrak ayrıca, Maserati’nin halı hazırda yılda dünya genelinde 5 bin adet araç satışı gerçekleştirdiğini hatırlatarak “2015 yılında Maserati tüm dünyada yılda 50 bin adet Maserati satışı hedefliyor. Bu satış gücü birbiri ardına pazara sunulacak 3 yeni model ile gerçekleştirilecek. Fiat’ın 2009’da satın aldığı İtalya’daki Bertone fabrikasında imal edilecek olan ve şimdiye kadar gerçekleştirilen 800 milyon Euro’luk yatırımın ilk meyvesi olan Yeni Quattroporte, Maserati’nin katlanarak büyüme hedefinin en önemli ilk adımıdır” açıklamasını yaptı.
 
Yeni Maserati Quattroporte: Bir Efsanenin Yeniden Doğuşu!
Üstün yol tutuş özellikleri, farklılık katılan sportif tasarım unsurları dikkatleri üzerine çeken Yeni Maserati Quattroporte, klasik Maserati’lerin tasarım özelliklerini çağdaş bir tasarım diliyle yeniden yorumlayan yüksek performanslı, sportif ve lüks bir sedan model olarak ön plana çıkıyor. Yerini aldığı model ile karşılaştırıldığında boyut olarak 20 cm. daha uzun olan yeni Quattroporte, aracın sportif doğasını ön plana çıkarmak için şekillendirilmiş zarif ve kıvrımlı bir tasarıma sahip. Bir önceki modeli karakterize eden bazı tasarımsal unsurlar, örneğin ızgara, üç adet yan havalandırma ve üçgen C sütunun yapısı özellikle yeni modelde de kısmen form değiştirerek yer buluyor. Daha kaslı bir yapıya sahip olan yeni Maserati Quattroporte’nin çerçevesiz kapıları, 3 pencereli formu ve güçlü kemer çizgisi genel tasarıma damga vuran unsurlar arasında yer alıyor.  
Maserati’nin Başarı İkonu: Yeni Quattroporte!
Yeni Maserati Quattroporte’nin kalbinde Maserati mühendisleri tarafından tasarlanan ve Marenello’da bulunan Ferrari fabrikasında üretilen son teknoloji ürünü 8 silindirli 3.8 litrelik motor yer alıyor. Maserati patentli bu yeni benzinli motor, daha küçük hacimli olmasına rağmen önceki nesilde kullanılan 4.7 litrelik motordan yüzde 18 daha fazla güç üretirken yüzde 39 daha fazla tork değerine ulaşıyor. Gücünü yola 8 ileri ZF otomatik şanzımanla aktaran Yeni Maserati Quattroporte, 530 beygir güç üretirken 710 Nm tork değerine sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Yeni Maserati Quattroporte, çift turbolu V8 motoruyla 0-100 km/s hızlanmasını 4.7 saniyede tamamlarken,  307 km/s’lik son hıza ulaşıyor.
Yeni Maserati Quattroporte şimdiye kadar üretilmiş en güçlü ve hızlı 4 kapılı Maserati olmakla kalmıyor, aynı zamanda Maserati’nin en ekonomik sedan modeli olmasıyla da farkını ortaya koyuyor. Mevcut modele göre 100 kilogram daha hafif olan Yeni Maserati Quattroporte, yüzde 20 oranında daha düşük yakıt tüketimini değerine sahip olmasıyla öne çıkıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..