Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

KURTLAR; UCUZ OTOMOBiL VADiSi'NDE

Volvo'daki % 6.5 oranındaki hissesini satmak isteyen Renault, buna karşılık borçlarını azaltmak ve Rusya ile Çin'e yatırım yapmak istiyor.Avrupalı otomobil firmaları son 19 yılın en zor dönemini yaşarken General Motors bir fabrikasını kapattı, Fiat 1500 kişiyi işten çıkardı ve de Peugeot-Citroen ise Fransa hükümetinden büyük bir para talep etti.

Aynı holdinge ait Fiat Industrial ile Case New Holland ; yeni bir şirket çatısı altında birleşme kararı aldı.Şirketin isiminin ise NewCo olma ihtimali var! 

Yine Fiat'tan devam edelim. Türkiye'de Fiat markalı otomobil ve hafif ticari araçları üreten Tofaş yerli markalı otomobile talip.İlk zamanlarda yerli otomobil imal eden firmalarımızın yetkilileri mesafeli dururken şimdi olabilir, olacak gibi , önümüzdeki süreçte önce prototip sonra üretim gerçekleşecek noktasındalar. Hatırlarsanız o zamanlarda yerli otomobilin yeni bir platformla üretilebileceğinden bahsedilirken basında yer alan son haberlere göre Albea'nın platformu kullanılacak; 'Fiat’ın hazır teknolojisini, platformunu kullanacağız. Aracın birden fazla versiyonu olabilir. Albea’nın üretiminin bitiyor olması, Fiat için bir şans. Albea’nın segmenti çok güçlü. Yerli otomobil markası, Albea’nın yerini alacağı için Fiat’ın diğer modellerinin önünü kesmeyecek, onlarla rekabet etmeyecek. Yani Fiat’ın pazar payını düşürmeyecek aksine yeni bir pazar yaratacağı için satışlarını artıracak” (http://www.ntvmsnbc.com/id/25314240/#storyContinued) 

Volkswagen; yeni otomobiller geliştirirken bir yandan da 8000 Euro altı bir otomobil için uğraşıyor. Aracın Çin'de üretilme ihtimali yüksek. Zira Çinli Jetta platfomu üstünde inşa edilebileciği gibi sedan, SW, arazi ve mini van çeşitleri de ihtimal dahlinde..Ocak ayı içinde olumlu karar alınırsa en erken 2015'te bantlardan çıkacak; 8000 Euro'dan ucuz otomobil. Ancak markası Volkswagen olmayabilir!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..