Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

ULUSOY VE VARAN GÜVEN VERiYOR

 Güvenli, konforlu ve kaliteli seyahat felsefesiyle yolcu taşımacılığında Türkiye’nin iki dev markası olan Ulusoy ve Varan kışa hazır. Yurdu etkisi altına alan kötü hava koşullarına karşı filolarındaki 450 otobüs ve 150 servis aracıyla kış lastiği uygulamasına geçen Ulusoy ve Varan, araç yangınlarını önlemek için de ‘Araç içi yangın sistemleri’ uygulamasını başlattı.

Geçtiğimiz yıl Ulusoy Global Yatırımlar Holding’in Varan’ı bünyesine katmasıyla, Ulusoy Global Yatırımlar Holding’in çatısı altında bir araya gelen ve halihazırda yollarına ayrı ayrı güçlenerek devam eden, Türkiye’nin yolcu taşımacılığı alanındaki köklü isimleri ULUSOY ve VARAN, yolcu güvenliğine yönelik yeni uygulamaları ile sektörde fark yaratmaya ve bu konuda öncü olmaya devam ediyor.

Son 4 ayda gerçekleştirdiği yatırımlarla hizmet ağını güçlendiren Ulusoy ve Varan Kış lastiği uygulamasını zorunlu hale getiren Yeni Karayolları Trafik Kanun tasarısının yasalaşmasını beklemeden filosundaki 450 otobüs ve 150 servis aracında kış lastiği uygulamasına geçti. Yolcu güvenliği için aldığı önlemlerle sektörde pek çok ilke imza atan iki firma ayrıca ‘Araç İçi Yangın Sistemleri’ uygulamasını da başlattı.

‘HERKESTEN ÖNCE HAZIRDIK’
Karlı ve yağışlı havalarda oluşan kazaların büyük bir bölümünün hava şartlarına uygun olmayan lastikler yüzünden meydana geldiğini söyleyen Varan Otobüs Grubu Genel Müdürü İmran Okumuş, ”Yolcularımızın güvenliği bizim için her zaman birinci sırada. Ulusoy ve Varan olarak ülkemizin pek çok bölgesinin kara teslim olduğu bugünlerde Yeni Karayolları Trafik Kanun tasarısının yasalaşmasını beklemeden herkesten önce kış lastiği uygulamasını hayata geçirdik. Lassa ve Bridgestone ile bütün filomuzun lastiklerini yeniledik. Türkiye’nin dört bir yanına sefer yapan tüm araçlarımız 365 gün, 24 saat yol yardım servisi tarafından korunuyor. Bu sayede lastiklerle ilgili herhangi bir sorun, en kısa sürede gideriliyor ve yolculuk güvenli bir şekilde devam ediyor” dedi.

GÜVENLİ, KONFORLU VE KALİTELİ SEYAHAT İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Tüm araçların her sefer öncesinde tam bir teknik kontrolden geçtiğine değinen İmran Okumuş, “Araçlarımız seyir halindeyken bile hareket merkezimiz tarafından 7-24 hız kontrolünden mekanik fonksiyonlarına kadar takip ediliyor. Başta yol güvenliği olmak üzere tüm kaptanlarımıza ve birimlerimize similasyonlu eğitimler veriyoruz. Öte yandan misafirlerimizin yolculuklarının kaliteli ve konforlu geçmesi için filomuzu her geçen gün daha da büyütüyoruz. Kişiye özel koltuk arkası ekranlarımız, sektörde bir ilk olan kahvaltı ve sıcak yemek servislerimiz, güncel film, oyun ve internet hizmetimizle konforlu ve güvenli bir seyahat imkanı sunuyoruz” diye konuştu.

‘OTOBÜS YANGINLARININ ÖNÜNE GEÇECEĞİZ’
Araç içinde çıkan yangınların da yolcu taşımacılığında önemli bir güvenlik zaafiyeti oluşturduğuna ve büyük felaketlere yol açtığına dikkat çeken İmran Okumuş, Ulusoy ve Varan’ın araçlarında uygulanmaya başlanan ‘Araç İçi Yangın Sistemleri’ ile bu güvenlik zafiyetini ortadan kaldırmayı hedeflediklerini söyledi. Okumuş, sözlerine şöyle devam etti: “Zaman zaman yollarda yanan araç ve otobüs haberleriyle karşılaşıyoruz. Bunun en önemli sebebi yolculuk sırasında çok ısınan araç motorlarıdır. Sektörde öncü olabilecek ‘Araç İçi Yangın Sistemleri’ uygulamasıyla bu felaketlerin önüne geçmeyi hedefliyoruz. Bu sistem motor ısınma davranışı gösterdiğinde, köpük ile motoru söndürerek, aracın yanmasını engelliyor. Yeni başlattığımız araç içi yangın sistemleri uygulamasını 2013 yılında tüm filomuza yaymayı planlıyoruz”.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..