Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

YENi AUDi SQ5; 354 HP

Audi SQ5, şimdi 354 beygir gücündeki dinamik
benzinli motoruyla sunuluyor!
Audi’nin ilk olarak Paris Motorshow’da ziyaretçilere gösterdiği ve ilk olarak TDI motorla satışa sunulan SQ5 modelinin benzinli versiyonu Detroit Otomobil Fuarı’nda tanıtıldı. 3.0 TFSI motora sahip yeni model 354 hp güç üretirken ve 470 Nm tork sağlıyor. Yeni Audi SQ5, 0’dan 100 km/s hıza 5,3 saniyede çıkabiliyor ve
250 km/s azami hıza erişebiliyor.
Kaputun altındaki 3.0 litrelik V6 motor 6000 – 6500 d/d aralığında 354 hp güç üretiyor. Ayrıca yine 4000-4500 d/d aralığında krank miline 470 Nm tork iletiyor. Araç 0’dan 100 km/s hıza sınıfının en iyi süresi olan 5,3 saniyede erişebiliyor. Maksimum hız ise elektronik olarak 250 km/s ile sınırlandı. Audi SQ5, 100 km’de ortalama 8,5 litre yakıt tüketiyor. Bu yine kilometrede 199 gram CO2 emisyonuna denk geliyor.
 
Sekiz ileri tiptonic vites ve tork yönlendirmeli quattro sürekli dört çeker sistemi SQ5’in gücünü sürüşe etkili bir şekilde aktarmasını sağlıyor. Audi SQ5’de, platin grisi radyatör ızgaranın alüminyum görünümlü yatay çubukları, belirgin tamponlar ve tavan çıtaları göz dolduruyor. V6 T amblemleri ön çamurlukları süslüyor. Parlak kaplamaya sahip, alüminyum görünümlü dikiz aynaları yan kısmı öne çıkarıyor.
 
SQ5’deki sportif görünüm aracın  iç kısmına da yansıtıldı. Göstergelerdeki kadranlar gri, sayılar ise beyaz renk olarak tasarlandı. Pedallar ve vites kolları parlak ve alüminyum görünümlü malzemelerle kaplandı. Siyah renklerin ağırlıkta olduğu iç kısımda tavan isteğe bağlı olarak AyGümüşü renginde sunulabiliyor. Standart olarak sunulan elektrikle ayarlanabilir spor koltuklar Nappa deri ve Alcantara ile kaplandı. Koltuklar, ayrıca dört farklı deri renk seçeneğiyle sunuluyor.
Audi SQ5’in şasisi, araç kasasının 30 milimetre alçalmasını sağlıyor. 
 
Ön aksın üzerindeki fren kaliperlerinde SQ5 logoları yer alıyor. Elektromekanik direksiyon yalnızca SQ5’in verimlilğinde önemli bir rol oynamakla kalmıyor, aynı zamanda yol tutuşunun da son derece hassas olmasını sağlıyor. Ayrıca kademesiz ve değişken oranlı dinamik direksiyon da isteğe bağlı olarak sunuluyor. Audi drive select sistemi sayesinde sürücü farklı sistemlerdeki çeşitli modlar arasında geçiş yaparak, sürüş dinamiklerini ayarlayabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..