Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

BALKAN RALLiSİ VE 2013 TAKViMi

Demir Berberoğlu Başkanlığındaki TOSFED Yönetim Kurulu tarafından 2013 Türkiye Ralli Takvimi açıklandı..Çeşitli kategorilerde 60 şampiyona Mart ile Aralık ayları arasında gerçekleşecek.
Motorsporlarına katılımı arttırmak için yeni TOSFED Ralli Kupası düzenlenecek..
Toprak ve asfalt zemin olmak üzere 11 yarıştan oluşacak etkinlik Mart'ta İzmir Yarışı'yla başlayacak.Bu kupada 11 yarışın en iyi 6’sından alınacak en çok puanı alan pilotlar, genel klasman için değil sadece kendi kategori birinciliği için yarışacaklar. Tüm otomobiller kendi
sınıflarındaki otomobillerle mücadele ederek farklarını göstermeye çalışacaklar. Bu kupaya son 10 yıl içerisinde Türkiye ralli şampiyonasına dahil rallilerde ilk 3’e girmiş sporcular katılamayacağı için gençlerin önü iyice açılmış olacak.
Türkiye Ralli Şampiyonası’nda ise perde 06-07 Nisan’da İzmir’de Ege Rallisi ile açılacak ve sırası ile 04-05 Mayıs Eskişehir Rallisi, 08-09 Haziran Avrupa Ralli Şampiyonası, 06-07 Temmuz Oyak Renault Yeşil Bursa Rallisi, 17-18 Ağustos Hitit Rallisi, 14-15 Eylül Ford Otosan Kocaeli Rallisi ardından 02-03 Kasım’da İstanbul Rallisi ile son bulacak. En az 6 yarışta start almanın zorunlu olduğu şampiyonada ekipler ayrıca 05-06 Ekim tarihlerinde KKTC’de düzenlenecek olan Atatürk Rallisi’nden yine 1 katsayı ile ve WRC, Avrupa ile Ortadoğu´da düzenlenen uluslararası rallilerden de şampiyonaya puan taşıyabilecekler. Rallilerdeki en büyük değişiklik ise 4 tane yeni grupla, homologasyonu 2008 yılında biten otomobillere de ulusal şampiyonada yarışma şansının verilmiş olması.
6 yarıştan oluşan ve bu yıl daha da renklenmesi beklenen Türkiye Pist Şampiyonası ise İzmir Ülkü ve İzmir Körfez pistlerinde koşulacak. Şampiyona 13-14 Nisan ve 01-02 Haziran İzmir, 29-30 Haziran Körfez, 07-08 Eylül ve 21-22 Eylül Körfez ile devam edip 09-10 Kasım İzmir ayağı ile tamamlanacak. Şampiyonada gruplar rekabeti arttırmak için güncellenerek, 3 sene sonranın da ilk defa hedefleri kurallara girdi. Böylelikle sporcuların dünya normlarında otomobillere yatırım yapmasının önü açılırken, 2016 senesinden itibaren Türkiye Pist Şampiyonası’nda FIA normu haricindeki otomobillerin yarışmayacağı bugünden deklare edilmiş oldu.
24-25 Ağustos tarihlerinde Ankara’daki ilk ayakla start alacak Türkiye Rallikros Şampiyonası ise 7 yarıştan oluşacak. Bursa, İzmir, Eskişehir, Kocaeli, Ankara yarışlarından oluşan şampiyona, 14-15 Aralık tarihlerinde Antalya’daki final yapacak.
Toplam 8 ayaktan oluşan Türkiye Tırmanma Şampiyonası ise 08-09 Mart tarihlerinde İzmir’de başlayarak sırası ile Sakarya, Bursa, İstanbul, İzmir, Ankara, Eskişehir ayaklarının ardından 03-04 Temmuz tarihlerinde Kocaeli Kartepe Tırmanma Yarışı ile sona erecek. Bu şampiyonada da hummalı çalışmalar sonrasında, gruplar arasındaki eşitlik sağlanması amacıyla bir dizi değişiklik yapılarak kategori sayısı 6 ya çıktı.
Türkiye Karting Şampiyonası da 23-24 Mayıs tarihlerinde İzmir Ülkü pistinde başlayarak, Adana ve Körfez’deki yarışlarla devam edecek. 7 yarıştan oluşan şampiyona 26-27 Ekim tarihlerinde yine İzmir Ülkü Karting pistinde son bulacak. Karting şampiyonasının ana motoru Rotax olurken, lastiklerde de Mojo markası seçilerek bütçelerin daha optimize olması sağlandı.
4x4 arazi araçlarının yol dışı mücadelesi Türkiye Off Road Şampiyonası’nda heyecan, 13-14 Nisan tarihlerinde Ankara’da başlayacak. Sırası ile Bursa, Karabük, Sakarya, Sinop, İzmir, İstanbul yarışlarının ardından, sezon finali 30 Kasım-01 Aralık’ta yine Ankara’da olacak.
Türkiye Klasik Otomobil Şampiyonası ise, 20-21 Nisan Bahar Rallisi ile başlayarak 5 ayaktan oluşacak ve 26-27 Ekim tarihlerinde Cumhuriyet Rallisi ile sona erecek.


Ayrıca; Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Asbaşkanı Ercan Kazaz
açıklamalarına göre TOSFED Ralli Kupası’nı baz alınarak Balkan Şampiyonası Eskişehir Rallisi ile gerçekleştirilerek eski günlere dönlecek..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..