Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

YENi AUDi S3 SPORTBACK DAHA GÜÇLÜ, DAHA VERiMLİ

YeniAudi S3 Sportback, 280 beygir ve 380 Nm torkuyla 100 km’de sadece 6,9 litre yakıt tüketiyor.
Sınıfının en iyi performansını sunan Audi S3 Sportback verimliliğiyle örnek gösterilecek nitelikte: 2.0 TFSI motorun ortalama yakıt tüketimi 100 km başına sadece 6,9 litre. Önceki modelle tek ortak noktası motorunun 1.984 cc’lik silindir hacmi.
Yenilenen 2.0 TFSI motor 280 hp güç ve 380 Nm’lik azami tork üretiyor. Etkileyici bir sese sahip yüksek performanslı 2.0 TFSI motor sürücünün isteklerine anında cevap veriyor.
6 vitesli S tronic ile donatıldığında S3 Sportback sıfırdan 100 km/saat hıza sadece 5 saniyede çıkıyor. Altı vitesli manuel aktarma organı ise bu hıza ulaşmak için sadece saniyenin onda beşi daha fazla zamana ihtiyacı duyuyor. Azami hız elektronik olarak 250 km/saate sınırlandırılmış.
quattro dört tekerlekten çekiş sistemi ve yeniden tasarlanan kavrama sistemi sayesinde S3 Sportback, virajlarda daha hızlı ve güvenli şekilde hızlanabiliyor. Yağmur veya kar dahil her koşulda dinamizmini koruyor.
Yüksüz ağırlığı 1.445 kilogram olan Audi S3 Sportback’in hafif konstrüksiyonu dinamik performansını destekler nitelikte. Bir önceki modele göre 70 kilogram daha hafif olan beş kapılı S3’ün yolcu bölümünde büyük oranda güçlendirilmiş çelik kullanılmış, ön tampon ve motor kapağı alüminyumdan yapılmıştır. S3 Sportback’teki 2.0 TFSI motor, bir önceki motora kıyasla 5 kilogram daha hafif. Bunların sayesinde, S3 Sportback çok dinamik bir performans sergileyebiliyor.

Dış tasarımı yeni Audi S3 Sportback’in dinamik özelliklerini açıkça vurguluyor.
 Bu çizgi üstü model 4.324 milimetre uzunluğunda, 1.785 milimetre genişliğinde ve 1.404 milimetre yüksekliğinde. S serisine özgü alüminyum görünüme sahip ızgarada çift yatay çizgi bulunuyor ve mat Platin grisi rengindeki logo ızgaradaki yerini alıyor. Tamponda alüminyum görünümlü çift hava girişleri, yanlarda ise dekoratif hava girişleri bulunuyor. Standart Xenon plus farlara alternatif olarak Audi, bu kompakt modelde tamamı LED farlar sunuyor.
Alüminyum görünümlü dış ayna yuvası ve özel eşik şeritleri yandan görünümü daha da vurguluyor. Platin Grisi difüzör, egzoz sisteminin oval şekilli dört çıkışını taşıyor. Arka farlarda da LED teknolojisi kullanılıyor.
Büyük ve yuvarlak biçimli havalandırma delikleri, zarif klima kumanda paneli ve 3D görünümlü dekoratif çerçeve iç görünümü vurguluyor.. İstek üzerine S3 Sportback, adaptif hız kontrolü gibi sürücü destek sistemleri ile donatılabiliyor.
Yeni S3 Sportback’te Audi drive select sistemi standart olarak sunuluyor. Bu sistem elektronik gaz pedalının, S tronic’in vites yerlerinin ve ileri sürüş için direksiyon hareketlerinin özelliklerini belirliyor.  Sürücü, sadece bir düğmeye basarak bu özelliklerin konfor, otomatik, dinamik veya yüksek verimlilik modlarında çalışmasını seçebiliyor.

2 yorum:

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..