Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

BMC'NiN KAPANMASI KiME YARAR?

BMC, 1964 yılında İngiliz British Leyland Motor Corporotion ortaklığıyla İzmir'de kurulurken zaman içinde Leyland, Morris, Austin, BMC markalarıyla kamyon, hafif ticari araç, traktör, motor, Nuffield markasıyla traktör, Land Rover markasıyla şimdi SUV dediğimiz cipleri üretti.





Geçen seneye kadar yine BMC markasıyla kamyon,kamyonet, askeri taktik araç, mayına dayanıklı araç, otobüs, minibüs ve Cummins markalı motorlar üretiyordu.1980'lerin ortasından beride tamamen yerli bir firma olarak üretimine devam etmiş,




Pininfarina imzalı araçlar üretip BMC'nin anavatanı dahil bir çok dünya ülkesine ihracat yapan BMC,  kendi lisansıyla üretim de yaptırdı. Tabii ki bu süreç içinde özellikle yönetimin ağır davranmasıyla yıllarca aynı tasarımda  araçlar üretilmesine rağmen her 6 ayda yepyeni model araç üretme yeteneğine sahip imkanı geniş ancak hakettiği ilgiyi görmemiş bir firma.  Kriz döneminde; yazın sıcakta kışın soğukta (özellikle otobüs üretimi) emek veren çalışanların maaşları kırpıldı, geç ödendi.




Uluslararası bir çok firmayla işbirliğinde olan BMC, önceki senelerde 12000 lere kadar üretim yapmış , parada kazanmış ancak yönetim, bağlı bulunduğu Çukurova'nın sorunları, devlet yönetiminin ilgisiz kalışı gibi nedenlerle  de alacaklı firmalarca iflası istenirken çalışanlarıda aylarca maaşlarını alamıyor, borç içinde kıvranıyorlar.
Son 25 yıllık süreçte görüldüğü gibi Bankalara el koyan ilgili bakanlık ve kuruluşlar; 
BMC, Pancar Motor , Uzel ve bu konumdaki firmalara neden müdahale edip ekonomiye kazandırılmaları ve çalışanların en doğal HAKLARINI alabilmeleri istenmiyor. 




Liberal veya serbest ekonomi diye ailelerine ekmek götüremeyen insanların zorluklar içinde yaşamasına izin verilmesi daha mı mantıklı. Bu tip iş yerlerine müdahale edip önce yerli olmak üzere (daha önce müdahal eedilen) bankalar gibi satılabilir.Tabii ki kimse kayırılmamalı. Ayrıca işyerlerinin batmasına sebebiyet verenlerde adaletin önüne hesap vermeli.

Kirpi gibi  askerimizi koruyan  aracı üreten, 
ihracat yaptığı gibi  birçok farklı araç üretme yeteneği ve imkanı olan, 
ayrıca BMC gibi uluslararası bir markaya sahip olan bu sanayi kuruluşunun ayağa kalması için neden müdahale edilmiyor.hayret!..
Üstelik yerli otomobil üretilmesi için uygun bir ortam oluşturulmuşken.
İnanın ,BMC yepyeni bir anlayışla ayağa kalkarsa yerli otomobilide üretir, diğer araçlarıda..
Türkiye'de bir şeyler  üretmek isteyen herkese destek çıkılmalı,
 bilmem ne indirimi falan teşviki diye holdingler ve uluslararası sermaye kayırılmamalıdır.
Kısaca, her ne olursa olsun iş imkanı sağlayan işyerlerine kanunlar çerçevesinde ve adil olarak destek çıkılmalı.


Kaynak;http://www.otometre.com/search/label/BMC
http://otoajanda.com/index.php?k=bmc-haberleri
 http://www.otolist.blogspot.com/search/label/BMC

2 yorum:

  1. BMC gibi Türkiye markası yitip gidiyor. Kimsenin de umurunda değil. Yazık oluyor en çok da çalışanlara ve yan sanayisinde çalışanlara. Yerli marka otomobilden umudumu kestim bari BMC'ye sahip çıkılsa:(

    YanıtlaSil
  2. Sanki, Özellikle lgilenilmiyor, özellikle haber yapılmıyor...Demekki Bu BMC'de bir şey var!!!

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..