Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

NiHAYET CiViC DiZEL TÜRKiYE'DE

 Honda’nın ‘Earth Dreams Technology’ motor serisinin ilk ürünü CiviC modelinde..
 i-DTEC motorluhatback Civic, 100 km’de 3.6 litrelik yakıt tüketimi ile 
kendi sınıfında dünyanın en tasarruflu otomobili  konumunda.,  Dizel Civic, ilk kez  2012 İstanbul Auto Show  Fuarı'nda gösterilmişti.






Yeni otomobille ilgili olarak,  Honda Türkiye CEO’su Hideto
Yamasaki “1970’li yıllardan bu yana ‘Çocuklarımız için Mavi bir Gökyüzü’ sloganıyla gelecek nesillere güzel bir dünya bırakmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu amaçla mühendislerimiz, hem sürüş performansını hem de yakıt verimliliğini yüksek bir düzeye getirmek için çalışıyor. ‘Earth Dreams Technology’ felsefemiz bu fikirle doğdu. Bu felsefemizin temel odağı, Honda’dan beklenen dinamik performansla çevresel verimliliği dengelemek. Bu yeni güç aktarım serileri, ilk olarak 1.6-litre i-DTEC dizel motorla Avrupa’da kullanılacak ve önümüzdeki yıllarda diğer Honda modellerinde de yer alacak.” dedi.



 Yamasaki , yeni Civic HB Dizel’in Honda’nın Türkiye’deki dördüncü Eco modeli olduğunu ve 2006 yılından bu yana sırasıyla Civic IMA, CR-Z ve Civic Eco modellerini satışa sunduklarını belirterek 
 bu yıl, yaklaşık 5 bin 500 adet Civic Eco satarak, toplam Civic Sedan satışlarının % 40’ına ulaşmayı beklediklerini de sözlerine ekledi. 




Avrupa’da Honda’nın “Earth Dreams Technology” motor serisinin  kullanıldığı ilk araç olan Honda Civic dizel, yüksek performansla (120 PS) düşük yakıt tüketimini bir arada sunuyor. Motorun başarısını sağlayan başlıca özellik, kullanılan hafif malzeme teknolojisi. Motor bloğunda alüminyum malzeme kullanılması motor ağırlığını 2.2-litre i-DTEC motora oranla 58 kg azaltarak sınıfının en hafif dizel motoru haline getiriyor. Motorun ağırlığının azaltılması, yakıt tüketiminin ve egzoz emisyonunun azaltılmasına yardımcı olurken sürüş dinamiklerinin iyileştirilmesine de önemli bir katkıda bulunuyor. Ayrıca, motor parçalarının iç sürtünmeleri optimize edilerek benzinli bir motorun sürtünme seviyesine yaklaştırılmasıyla mükemmel bir sonuç elde ediliyor. 




Yüksek verimli kompakt turbo ve yeni geliştirilen emme manifoldu ile 1.6lt i-DTEC motor, 4000 devirde 120 PS güç ve 2000 devirde 300 Nm tork değerleriyle etkileyici bir performans sunuyor. MOTOR 1.6 i-DTEC Silindir hacmi cc 1596 Maksimum Güç kW/PS 88/120 @rpm 4000 Maksimum Tork Nm 300 @rpm 2000 CO2 g/km 94 Yeni dizel Honda Civic HB’nin yakıt tasarrufu da oldukça etkileyici. Motorun ileri teknolojisinden elde edilen yüksek verimliliğine start&stop gibi diğer çevreci teknolojilerin birleştirilmesi ile yeni Civic, 100 km’de 3.6 litrelik birleşik yakıt tüketimi ve sadece 94 g/km’lik karbondioksit emisyonuna ulaşıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..