Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

YARIŞ TAKViMiNDE ERTELEME

Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonası'nın takviminde gecikme oluşuyor.
 Ertelemeden sonra ilk yarış  18-19 Mayıs 2013 tarihinde Samsun'da yapılmıştı.İkinci  yarışlar ise yönetim kurulundan kaynaklanan sebeplerle belirsizilik  içinde!Bu konuda yapılan basın açıklaması aşağıda yer alıyor.

“2013 Dünya Offshore Şampiyonası’nın Dünya Motonotik Federasyonu U.I.M.’in takviminde de bulunan ilk yarışları 4 - 5 Mayıs 2013 tarihinde İstanbul’da yapılmak üzere planlanmıştı.

Bu yarışlar, Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu’nun yeni yönetim kurulunun onay
sürecinin sonuçlanmamış olmasından dolayı yapılamamış ve Federasyon’dan alınan bilgiler doğrultasında 25 - 26 Mayıs 2013 tarihlerine ertelenmişti.

Bu süreç sonrasında takvimimizde bulunan Samsun GP Gençlik ve Spor Bakanlığı Uluslararası Organizasyonlar Dairesi Başkanlığı tarafından kulübumuz yetkilendirilerek gerçekleştirilmiş ve 212 Istanbul Power Outlet GP yarışlarının da aynı şekilde yapılması için gerekli müraacatlar yapılmıştı.

20 Mayıs Pazartesi günü Federasyon’un Yönetim Kurulu’nun onaylanmış olmasına karşın, her türlü talebimize ve tüm çabalarımıza rağmen, yarışların yapılması için gerekli izinler şu ana kadar federasyonumuzun Yönetim Kurulu toplantısının yapılmamış olması ve gerekli yetkilendirmelerin oluşmamış olması sebebi ile verilememiştir. 

Her türlü hazırlığı yapılmış olan 212 İstanbul Power Outlet Grand Prix yarışlarının, 2. kez ertelenmesi veya iptal yaşaması, yıllardır devam eden bu başarılı organizasyonun sekteye uğraması, ülkemizin 2020 Olimpiyatları’na doğru hazırlık sürecinde de olumsuz bir etki yapmasından endişe duymakta olduğumuzu da belirtmiş olmamıza karşın federasyon yetkilileri tarafından maalesef olumsuz karşılanmıştır. Dünya Federasyonu U.I.M. nezdinde de düştüğümüz durumun tarifi mümkün değildir.
Bu durumun en başarılı organizasyon belgeleri almış ve yıllardır yarattığımız mükemmel organizasyon güvenine ve kabiliyetimize büyük sekte vurmuş olması, bizleri çok üzmüş ve birçok noktada zor duruma düşürmüştür. Özellikle, bu yarışların Dünya Şampiyonası yarışları olduğunu ve yurtdışından birçok yarışçı ve komiserin geldiği de göz önünde bulundurulduğunda, olayın vahameti ülkemiz adına daha da üzücü boyutlara gelmektedir.

Bağlı bulunduğumuz Federasyon’un 1 - 2 Haziran 2013 tarihlerinde yapmayı planladığı toplantı nihayetinde takvimimizin kesinleşeceğini ve yarışlarımıza kaldığımız yerden devam edeceğimizi saygıyla ve içtenlikle camiamıza duyururuz.”
İstanbul Offshore Kulübü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..