Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

YENi APRILiA CAPONORD 1200

Yeni bin yılın en iyi süper motoru olarak bilinen hızlı RSV4’ü ortaya çıkaran 
Aprilia'dan yeni bir model daha..
Konfor, performans ve güvenliği bir noktada buluşurup
şehiriçi ve uzun yolda mükemmel motor deneyiminin adı Caponord 1200 olarak ilan ediliyor!

Günlük işler, eğlence ve seyahat kullanımlarında street enduro
segmentine Yeni Aprilia Caponord 1200 ile yeni ve güçlü bir oyuncu geliyor.

Gelişmiş ve hafif kasası sayesinde pratik bir motor olan Caponord 1200, şehirde çevik bir sürüş imkanı sunarken, sofistike elektronik yönetimi ve büyük 2 silindirli motoru sayesinde şehir dışında hızlı ve eğlenceli bir sürüş keyfi sağlıyor. İtinayla bir araya getirilen ergonomik ayrıntıları ve rüzgar tüneli testiyle geliştirilen Capanord 1200, uzun yolda sürücüyü rüzgardan koruyarak son derece konforlu bir seyahat sağlıyor.

Yarış segmenti için çözüm üreten bir AR-GE merkezi olarak konumlanan Aprilia, Caponord 1200’ün 1.2 litrelik V2 motorunun güç ve özellikle tork karakteristiğinde ustalığını konuşturuyor. Azami Güç çıkışı ve sürüş keyfi sunmak için yenilenen motor, her türlü sürüş koşulunda büyük tatmin sağlıyor.
 
Sıra dışı motor teknolojisi
Caponord 1200’de yer alan motor ise Dorsoduro 1200 ile aynı sıra dışı motor tabanını paylaşıyor; çift silindiriyle, ileri derecede gelişmiş üretim teknolojisine sahip olan motor yanmayı geliştiriyor, sürtünmeyi azaltıyor, böylece performansı en üst düzeye çıkarıyor. Motor ayrıca geliştirilmiş yakıt ekonomisi avantajı da sunuyor.
Farklı sürüş modlarıyla, yola 3 ayrı motora sahipmiş gibi çıkabilirsiniz
Sürücünün motor hareket halindeyken seçebileceği üçlü haritası (Yağmur, Touring ve Spor) üç ayrı kişiliğe sahip, olası her koşulu ve tercihi anında uygulayabilen bir motora sahip olmanızı sağlıyor. Farklı bir moda geçmek için sürücünün yalnızca gazı kapatması ve istenen ayar için bir düğmeye basması yeterli.
SPOR: Agresif sürüş tarzını tatmin etmek için duyarlı ve doğrudan güç çıkışlı maksimum performans.
 
TOURING: Maksimum güç Spor haritasındaki ile aynı şekilde dışa vuruluyor, ancak çıkış daha akışkan ve günlük sürüş ve touring için daha uygun.
YAĞMUR: Güç, 100 HP ile sınırlandırılarak yetersiz kavrama koşullarında maksimum kontrol ve güvenlik sağlanıyor.
3 seviyeli kontrol özelliği
Caponord 1200’de ayrıca, standart ekipman olarak ABS ve çekiş kontrolünün (ATC) her ikisini de devre dışı bırakma özelliği mevcut. Aprilia tarafından her yüzey tipinde maksimum kavrama elde etmek için tasarlanıp ayarlanan bu özel çekiş kontrol sistemi, sürücüye büyük bir sürüş güveni sağlarken eş zamanlı olarak da güvenliği artırıyor. 3 seviyeli kontrol farklı sürüş stilleri ve asfalt koşullarına göre ayarlanabiliyor:
Seviye 1: Saf spor dürüş deneyimi, eğlence ve adrenalin için.
Seviye 2: Şehir ve touring için uygun ve genelde motorun büyük gücünü her yolda kontrol etmek için.
Seviye 3: Düşük kavrayan yüzeyler gibi zor koşullarda güvenli kalkış ve her durumda kontrolü sağlamak için ideal.
Hız Kontrolü ile uzun yolda güvenli sürüş
Aprilia Hız Kontrolü istenen hızın ayarlanmasını ve yokuş yukarı/aşağı sürüşlerde gaz koluna dokunmadan bunun korunmasını sağlıyor. Sürücü fren/debriyaj koluna dokunduğunda sistem otomatik olarak devre dışı kalıyor. Hız Kontrolü uzun otoban rotalarında kontrolü ele alıyor ve çok kullanışlı zira yakıt tasarrufuna katkıda bulunuyor ve sürüşü daha az yorucu hale getiriyor. Caponord 1200 kilometrelerce sıkıntısız sürüş için kullanıcılarına harika bir ortak oluyor.
Caponord 1200’de yer alan tümüyle dijital gösterge paneli ise tamamen yeni: LCD’de hız göstergesi, devir göstergesi, toplam ve iki yol kilometre sayacı, yakıt seviyesi ve soğutucu akışkan sıcaklığı gösteriliyor. Ayrıca seçilen harita göstergesinin (S,T,R) yanı sıra amortisör elektrikli yay ön yükleme göstergesi ve geçilen vitesi bu panelden görmek mümkün. Yandaki bir dizi ikaz lambası ise yakıt rezervi, ABS ve ATC devrede/devre dışı ve Hız Kontrolünü (varsa) içeriyor ve kullanıcıya motorunu keyifle kullanmak kalıyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..