Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Infiniti Red Bull Racing'ten Yarış Yorumları

Infiniti Red Bull Racing takımı zorluklara rağmen yarışlara testlere, geliştirmelere devam ediyor.RB9 ile yarışan Portekizli pilot António Félix da Costa ve Daniel Ricciardo'nun yorumları  ve yaşadıkları aşağıda yer alıyor..




SILVERSTONE GENÇ PİLOT TESTİ – İKİNCİ GÜN

Pilot (Sabah):   António Félix da Costa
Sürücü (Öğleden Sonra):   Daniel Ricciardo
Araba:               RB9
Araba:                                   RB9
Tur:                    19 tur
Tur:                                        59
En iyi süre:       1:33,958
En iyi süre:                            1:33,187                 
Pist uzunluğu: 5,891 km
En hızlı tur: D. Ricciardo (1:32,972, Scuderia Toro Rosso adına)

Genç Pilotlar Testi’nin ikinci gününde Infiniti Red Bull Racing iş yükünü ikiye böldü. RB9’un direksiyonunun başına sabah António Félix da Costa, öğleden sonra da Pirelli’nin yeni özellikli lastiklerinin testi için Daniel Ricciardo geçti.

Önceki gün kaldığı yerden devam eden Portekizli pilot António, sadece 19 tur yapabilmesine rağmen 1,5 gün boyunca takım için ortaya koyduğu performanstan memnun görünüyordu.




António, “Üç günlük testlerin yarısında arabayı sürmek benim için muhteşem bir fırsat oldu” dedi.

“Takımın böyle ağır bir iş yükünün altından kalkabileceğime ve işi tamamlayabileceğime inanması iyi bir işaret. Dünya şampiyonluğu kazanan bir takımla kazanmak insanın yaşayabileceği en iyi öğrenim deneyimi.”

Öğleden sonra arabayı devralan Daniel Pirelli’nin lastiklerini test etmeye ve üreticinin programını takip etmeye koyuldu.

Daniel, “Bugün iyiydi ama çok yoğundu, bu yüzden her şey biraz bulanık” dedi.

“Bu öğleden sonra oldukça fazla tur attım, o açıdan memnunum. Küçük bir sorun yaşadım, ama onun dışında iyi bir gündü. Sorun benim hatamdı, giriş sırasında arka tarafı yitirdim. Bugün iki farklı canavarın direksiyonu başına geçmek güzel bir fırsattı. Kaçınılmaz spekülasyonlara değinmek gerekirse, bence bu test Red Bull’un bakması gereken bir şey ama yine de sezonun geri kalanında Toro Rosso adına yarışacağım, bu yüzden tekrar oraya odaklanacak ve söylentilere fazla kulak asmayacağım.”

Yarış Mühendislik Koordinatörü Andy Damerum günün sürüşleri hakkında şu yorumu yaptı:

“Sabah biraz sinir bozucuydu, çünkü geç çıkabildik. Dün gece arabada bir sorun keşfettik, bu da bizi geciktirdi. Ona rağmen iyi veriler elde ettik ve António baştan sona mükemmeldi. Öğleden sonraya gelince, Daniel’in sabahki lastik testinden sonra tamamen farklı bir makine olan bizim arabamızı sürmeye geçmek için sadece 45 dakikası vardı, ama hemen alıştı. Her zamanki gibi geri bildirimi kusursuzdu ve bize devam etmek için çok fazla bilgi sağladı.”

Pilotların görüntüleri için www.redbullcontentpool.com
Fotoğraflar için www.infiniti-redbullracing.com/media

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..