Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Castrol Ford Team Türkiye, Finlandiya Rallisi’ne büyük hedeflerle çıkıyor

Yazın en sıcak günlerinde motorsporlarında ki organizasyonlarda son hızla devam ediyor.Her ne kadar Türkiye motorsporları durgun gibi görünsede yarışlar sürüyor. Yurtdışında Türkiye'yi temsil edecek olan Castrol Ford Takımı'nın hedefi ise Kuzey Avrupa..






Castrol Ford Team Türkiye, 2013 Dünya Gençler Ralli Şampiyonası’nın (JWRC) dünyanın en hızlı toprak yarışlarıondan biri ve 3'cü etabı olan olan Finlandiya Rallisi'nde ilk beş hedefiyle başlıyor..
1-3 Ağustos tarihlerinde Murat Bostancı ve Onur Vatansever ; altı farklı ülkeden 9 rakibini geçmeyeçalışacak.


1 Ağustos Perşembe günü başlayacak Finlandiya Rallisi'nde pilotlar 260'ı özel etap olmak üzere toplam 1341 km yolu geçecek..

Uzun düzlükler , büyük tepelerle tanınan Finlandiya Rallisi’nin genellikle Kuzey Avrupa’lı pilotlar kazanıyor. Murat Bostancı – Onur Vatansever ekibi, Castrol Ford Team Türkiye pilotu Yağız Avcı’nın ardından genel klasman ikincisi oldukları Bursa rallisinden bu yana Finlandiya Rallisi için hazırlıklarını sürdürüyor. Türkiye Ralli Şampiyonası’nda gençler sınıfında ilk sırada yer alan Murat Bostancı İstanbul'da yaptıkları uzun toprak testinde 120 km'yi aşkın bir antrenman yaparak JWRC’nin bu önemli yarışına en uygun araç ayarlarını bulmaya çalıştı.
Serdar Bostancı: “Genç sürücülerimiz WRC yolunda emin adımlarla ilerliyor.”

Türkiye Ralli Şampiyonası’nın yanı sıra JWRC’de de yarışan genç sürücülerinin tecrübe kazandığına dikkat çeken Castrol Ford Team Türkiye Takım Direktörü Serdar Bostancı: “JWRC’de yarışan genç 26 yaş altı pilotlarımız burada hem rekabet edip hem de Dünya Ralli Şampiyonası’na geçiş için büyük tecrübe kazanıyorlar, dünyanın en önemli pilotları Dünya Gençler Ralli Şampiyonası’nda kazandıkları tecrübeler sayesinde WRC’ye adım attılar. Castrol Ford Team Türkiye’nin genç pilotları da JWRC’de kazandıkları tecrübeler ile Dünya Ralli Şampiyonası’na geçiş yolunda emin adımlarla ilerliyorlar.” şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..