Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Nissan Qashqai ve Yanlış Yazılımları



Japon otomobil üreticisi Nissan’ın  ilk kez 2004 yılında Cenevre Otomobil Fuarı’nda konsept bir model olarak tanıttığı Nissan Kaşkai  tamamen Avrupalı tüketicilerin beklentileri doğrultusunda geliştirilen bir otomobil.
Dizaynı Nissan’ın Londra’da bulunan Avrupa Tasarım Merkezi’nde hayat bulan Nissan Kaşkayi, firmanın İngiltere’nin
Sunderland kentinde bulunan fabrikasında üretiliyor.



C segmentinin hatchback modelleriyle SUV segmenti arasında konumlandırılan ilk nesil Kaskai 4310 mm uzunluğa, 1610 mm yüksekliğe ve 1780 mm genişliğe sahip. Nissan qaskai Aracın aks mesafesi  ise 2630 milimetre. Dolayısıyla geniş iç hacmi ve etkileyici tasarımı ile şehirli ve göçebe kavramlarının güzel bir birleşimini sunuyor.

Türkçe’de Kaşkay olarak telaffuz edilen Qashqai yazımının zor olması sebebiyle özellikle internet üzerinde yukarıdaki şekildeki gibi eğlenceli yazımları da mevcut... Qashqai şeklinde doğru yazılan aracın adın İran’da yaşayan Türk boyu Kaşkay’lardan geliyor. 2014 model Qashqai içinse Nissan, crossover segmentinin yaratıcısı olduğunu ve şu ana kadar üretilen en iyi crossover’ı ürettiklerini vurgulayarak “The ultimate urban crossover” sloganını kullanmakta.
Otomobil markalarının SUV modelleri ile özellikle 2012 yılından sonra pazara girmelerine, dolayısıyla pazarda rekabet artmasına rağmen Yeni Qashqai’yi merakle bekleyen ciddi bir kullanıcı kitlesi mevcut. Araç, sportif ön tasarımı, ferah, otomobil hissi veren iç mekanıyla dikkat çekiyor. Koltuk tasarımları ise NASA çalışmaları örnek alınarak, uzun yolculuklarda yorucu olmayacak şekilde düşünülmüş.
Ülkemizde 2007 Şubat ayından itibaren satılan Nissan Qasqai kısa süre önce tanıtılan yeni yüzüyle Mart 2014’te Türkiye yollarında olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..