Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Kadınlar Siyah, Erkeklerin otomatik tercih ediyor

Kadınlar En Çok Siyah Erkekler ise Beyaz Araç Satmayı Tercih Ediyor
Aracını kolay, hızlı ve güvenilir yoldan satmak isteyenlerin tercihi Ototrink.com, araç satışlarında 2017’nin ‘en’lerini derledi. Ototrink.com’un 2017’nin ikinci yarısında ekspertiz merkezlerinde işlem yapan araçlardan derlediği istatistiklere göre, kadınlar en çok siyah, erkekler en çok beyaz renk araç satıyor. İstatistiklerde vites seçeneği ve yakıt tipine dair de ilginç bilgiler bulunuyor. 


Hızlı, güvenilir araç alım platformu Ototrink.com, 2017 yılının ikinci yarısında ekspertiz merkezlerinde işlem yapan araçların istatistikleriyle 2017’nin ‘en’lerini derledi. İşte araç satışında kadın ve erkeklerin tercihleri:

Erkekler Beyaz'dan Kadınlar Siyah'tan...
Ototrink.com’un verilerine göre kadınların yüzde 35’i siyah araba satıyor. Kadınların satmayı en az tercih ettikleri ya da almayı tercih etmedikleri renk ise mavi. Erkeklerin satmayı en çok tercih ettiği renk ise yüzde 40’lık bir oranla beyaz araçlar. Erkeklerin en az satmak istediği rengin lacivert olduğu göze çarpıyor. 

Erkeklerin tercihi otomatik vites
Kadın kullanıcıların istatistiklerine bakıldığında, manuel ve otomatik vites araç satışlarında bir yakınlık olduğu görülüyor. Kadınların yüzde 46’sı manuel araçlarını satmak isterken, yüzde 54’ü ise otomatik araçlarını değiştirmek istemiş. Erkeklere bakıldığında ise durum biraz daha farklı. Erkeklerin yüzde 40’ı manuel araçlarını satarken, yüzde 60’ı otomatik araçlarını satmayı tercih etmiş. 

Dizel ve benzin tercihleri dengede
Bunun yanı sıra kadınların yüzde 58’le en çok benzinli araçlarını sattığı, erkeklerin ise yüzde 52’yle dizel araçlarını sattığı görülüyor. Erkeklerde dizel ve benzinli araç arasında daha dengeli bir dağılım olduğu dikkat çekiyor. 
Ekspertiz merkezlerine getirilen araçlardan elde edilen istatistikler, kadın ve erkeklerin araçlarındaki tercihleri de gözler önüne seriyor: 
Kadınların %58'inin, Erkeklerin %48'inin benzinli 
Kadınların %42'sinin, Erkeklerin %52'sinin dizel 
Kadınların %46'sının, Erkeklerin %40'ının manuel 
Kadınların %54'ünün, Erkeklerin %60'ının otomatik 



Ototrink.com Aralık 2016'da Bartu Baran, Atılay Yılmaz, Mehmet Belet ve Frontier Car Group kurucularından Sujay Tyle ve Peter Lindholm ortaklığı ile kurulmuştur. Merkez ofisleri İsveç ve Berlin’de yer alan ve global bir fon topluluğu olan Frontier Car Group’un yatırımı ile Şubat 2017 yılında da faaliyetlerine başlayan ototrink.com, otomobil satışında yenilikçi, teknolojik, hızlı ve güvenli bir platform olarak, araç satışında yaşanan olumsuz deneyimlere son vermek için yeni bir satış sistemini hizmete sundu. Tüketiciler bu platform üzerinden arabaları için ücretsiz ve kolay bir şekilde online fiyat teklifi alabilir, ekspertiz randevusu oluşturup, ücretsiz ekspertiz sonrası çok kısa bir sürede arabalarını hızlı şekilde satabilir ve paralarını aynı gün içerisinde alabilirler. Ayrıca, platform, tüketicilerin zamandan tasarruf ederek, doğru bir değerleme ile araçlarını zahmetsizce satmalarını sağlar. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..