Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

13 GÜNDE 9200 KM

Efsanevi yarış; her yıl olduğu gibi Aralık sonlarıyla Ocak başları yapılıyor. BU kez araçlar gemiyle 29 Kasım'da yola çıkarken rallinin başlama tarihiyse 5 Ocak 2014.Dakar Rallisi güvenlik sebebiyle Afrika'yı terkedeli çok oldu.
13 günde 9,200 km yol alınacak olan Dakar Rallisi, Arjantin, Bolivya ve Şili’de gerçekleştirilecek..



Goodyear'da efsanevi yarışta boy gösteren bir lastik markası.
5 yarış kamyonu ve 2 destek aracı olmak üzere, tamamı Goodyear lastikleriyle donatılmış toplam 7i araç, dünyanın en zorlu yarışlarından biri kabul edilen efsanevi DakarRallisi'nde rakipleri ve zorlu arazi şartlarıyla mücadele edecek..

Goodyear ORD lastikli araçlar And Dağları’ndan geçişi dekapsayan, Güney Amerika’nın en zorlu yollarında 13 günde tam 9.200 kilometreyolculuk edecekler.

Goodyear araçlarıyla yol katedecek kamyonlar Hollandalı ekip XDakar ve GINAF Rally Powerekibine ait. XDakar ekibi,yarış boyunca iki hizmet destek aracıyla desteklenecek iki yarış kamyonuyla katıldı. Dört araç da zorlu yüzeylerde sürtünme ve güvenilirlik için Goodyear 375/90R22.5 ORD lastikleriyle donatıldı.512 ve 522 numaralarıyla yarışan iki XDakar kamyonunun ikisi de DAF CF’lerle hazırlandı. Her iki destek aracının da DAF CF olduğu XDakar hizmet ekibi, atölye ve yedek parça mağazası olarak hizmetverecek kamyonların yanı sıra, 13 yetenekli uzmandan oluşuyor. Hizmet kamyonlarının, etkinlik süresince bir sonraki noktaya yarış kamyonlarından önce varıp, yarış kamyonları gelir gelmez hizmete hazır olması zorunluluğu bulunuyor.


 



Hollanda merkezli özel ağır iş araçları üreticisi GINAF’ın, Dakar ve Paris-Dakar yarışıyla doğrudan ilişkisi1993’e dayanıyor. 2014 Dakar yarışları için GINAF Rally Powerekibinin, üçü de aynı olan GINAF yarış kamyonu bulunuyor ve bu kamyonlarda Goodyear 375/90R22.5ORD lastiklerini kullanılıyor. Kamyonların yarış numaralarıysa 511, 514 ve 524 olacak.

Dakar rallisinde Goodyearlastiklerinin tercih edilmesiyle ilgili konuşan Goodyear EMEA Bölgesi KamyonLastikleri Pazarlama Direktörü Boris Stevanovic, “XDakar ve GINAFRally Power ekipleri, 2014 Dakar için Goodyear lastiklerini seçtiğinden dolayıçok mutluyuz. Goodyear olarak daha önce de Dakar yarışında yer aldık.Dolayısıyla lastiklerden ne beklendiğini, hangi performans kriterlerineodaklanıldığını biliyoruz. Ekiplerin kullandığı Goodyear ORD lastikleri, arazilastikleridir ve zorlu yüzeylerde sürtünme ve güvenilirlik için özel olaraktasarlanmışlardır” diye konuştu.


Kamyonlar, Arjantin’de başlayacak yolculuk için 29 Kasım’da Le Havre- Fransa’dan yola çıktı. Yarış 5 Ocak2014’te, Rosario, Arjantin’de başlayacak. Yolun rotası, buradan batıya, Anddağlarına ardından da kuzeye, adayların 12 Ocak’ta geçeceği Bolivya sınırınadoğru olacak. Ekipler ertesi gün Şili’ye geçecek. Güzergah, ödül törenininyapılacağı 18 Ocak’ta Valpariso’da tamamlanacak şekilde güneyden ilerleyecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..