Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Bu Toyota, 20 yıl 4 nesildir yollarda


Toyota RAV4 , Kompakt SUV segmentinin öncüsü olarak 20 yıldır; şehir hayatı kadar zorlu arazi ve hava şartlarında da başarıyla yürüyor.İlk kez 1994 tanıtılan otomobil, 5 milyonun üzerinde sürücü tarafından tercih ediliyor...





Bu ilgi, yeni nesille devam ediyor..
Toyota RAV4 1994 yılında 3 kapılı kompakt bir model olarak pazara sunulduğunda “SUV(Sport Utility Vehicle) Segmenti” kavramı da otomotiv sektöründe yerini alıyordu. Toyota’nın kompakt 4 çeker modeline yönelmesinin ilk adımı 1989 yılında Tokyo Motor Show’da görücüye çıkan RAV-FOUR konsepti ile başladı. Bu konsept, gerçek bir seri üretim otomobil olmak için detaylardan yoksundu ve yalnızca bir tasarım çalışmasıydı. Ancak o kadar büyük bir ilgi ve heyecanla karşılandı ki bu proje için Mart 1991’de yeşil ışık yakıldı ve Toyota mühendisleri RAV4’ün geliştirilmesi için yoğun şekilde çalışmaya başladı. Takvimler 1994 yılını gösterirken RAV4 ilk kez Cenevre Otomobil Fuarı’nda beğenilere sunuluyor ve 4x4 otomobiller için yeni bir çağ başlamış oluyordu.




Toyota RAV4 1994’te pazara sunulduğu ilk yıl 53 bin satış adetine ulaştı. Bir sonraki yıl bu rakam ikiye katlandı, 1995 senesinde üçe katlanan bu sayı nesilden nesile artarak devam etti. 2013 senesinde, satış rakamları 1994 senesinin rakamlarının 10 katına ulaşarak 5 milyon adeti geçti. Ve hala bu araçların yüzde 90’ı dünya yollarında.

RAV4’te 4’ncü Nesil
RAV4’ün piyasaya sunulduğu 1994’ten bu yana SUV segmenti büyümenin yanı sıra değişti ve gelişti. Bugünkü RAV4, birinci nesil RAV4’ün eğlenceli sürüşünü ve sağlamlığını korurken, yeni trende de öncülük ediyor. RAV4 sahipleri de otomobillerini, mükemmel manevra kabiliyeti, yüksek sürüş konumu ile birleşen geniş görüş açısı, düşük yakıt tüketimi ve her koşulda güven verici olarak niteliyorlar. RAV4 off-road kabiliyetlerinden ödün vermeksizin aile kullanımına uygun bir otomobil olarak da öne çıkıyor.

RAV4 kullanıcılarına; güçlü, sofistike ve dinamik bir tasarımın yanı sıra yenilenmiş birinci sınıf kalitede tasarlanmış daha geniş iç mekan, geniş bagaj hacmi, yüksek konfor, kullanışlılık ve güvenlik sunuyor.






GELİŞİMİN 20 YILI
Birinci nesil 1994 - 2000: İlk şehir içi 4 çeker otomobil 3 kapılı olarak satışa sunuldu. Kompakt boyutlara (3,69 m) ve düşük ağırlığa sahipti. İlk Elektrikli Crossover olan RAV4 EV ise Ekim 1997’den Nisan 2000 yılına kadar üretildi.

İkinci nesil 2000-2006: 3 kapı ve 5 kapılı olarak pazara sunuldu. İlk RAV4 modelinin 3 kapılı versiyonuna göre +5,5 cm ve 5 kapılı versiyonuna göre ise +4 cm daha uzun boyutlara sahipti. 2.0 dizel motoru 2002 yılında satışa sunuldu.

Üçüncü nesil 2006-2012: Yeni platform, yalnızca 5 kapılı olarak üretildi. Toplam uzunluğu kısa dingil mesafesine sahip versiyon için selefine göre 19 cm uzatıldı. 4 tekerlekten çekiş sisteminde elektronik olarak kontrol edilen yeni kavrama sistemi ile güç arka tekerleklere sadece ihtiyaç olduğunda iletilerek daha az yakıt tüketimi sağlanıyordu. Eğim İniş Destek Sistemi (DAC) ve Yokuşta Kalkış Destek (HAC) teknolojisine sahipti.


Dördüncü nesil 2013: Yalnızca 5 kapılı olarak ve tüm ülkeler için tek bir dingil mesafesine sahip. Yeni Dinamik Entegre Sürüş Sistemi ve Sport modu ile tehlike oluşmadan önlem alınıyor ve artan yol tutuşu sağlanıyor.

1 yorum:

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..